Cum afectează războiul din Ucraina modernizarea Uzinei Mecanice Sadu

Încă se caută soluții pentru retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu. O firmă din Ucraina ar fi trebuit să se ocupe de echipamente și produse, însă războiul din țara vecină a făcut autoritățile de la noi să se reorienteze. Pentru că n-au găsit rezolvare în alte țări europene, guvernanții au în plan chiar să cumpere o linie de producție de la uzina din Cugir și să o modernizeze.

Deputatul Mihai Weber a explicat de ce au bătut pasul pe loc autoritățile în ultima perioadă. "S-a dat comanda pentru echipamente, dar nefiind niște linii de serie perioadă de realizare este destul de mare. Din păcate, unul dintre furnizorii și de produse, și de echipamente este Ucraina. Lucrurile au trebuit recalibrate. S-au reluat discuțiile cu alți furnizori din alte țări europene, dar care cărora le era foarte greu să producă echipamentele respective", a spus deputatul Mihai Weber.

Acesta a adăugat care ar fi ultima soluție. O linie veche de la Uzina Cugir, adusă la Sadu și modernizată. "S-a luat decizia de a achiziţiona o linie întreagă. S-a discutat și cu Cugir, care avea o linie aflată în conservare, de a adapta anumite componente. Să vină ministrul, să vadă situația și apoi să cheltuim banii eficient pentru că uzina are nevoie de retehnologizare", a mai declarat Weber.

Vineri, ministrul Economiei va ajunge în Gorj, la Uzina Mecanică Sadu. Uzina are în conturi circa 10 milioane de euro dedicate retehnologizării.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: