Angajat al CE Oltenia, condamnat pentru droguri

Un tânăr din Dolj, angajat al Complexului Energetic Oltenia, a fost condamnat la 9 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a fost prins la volan sub influența substanțelor interzise.

Incidentul s-a petrecut astă-toamnă. Iată cum descriu procurorii DIICOT situația respectivă: „În data de 14.09.2020, ora 02.00, inculpatul a fost identificat conducând pe drumurile publice din Craiova un autoturism marca Renault, aflându-se sub influenta substanțelor psihotrope, după ce a deținut în data de 13.09.2020, fără drept, cannabis sub forma unei țigarete confecționate artizanal și după ce a consumat drogul de risc”.

Polițiștii au observat că tânărul avea un comportament suspect, așa că l-au testat cu aparatul Drugtest, care a indicat consumul de cannabis. În consecință, tânărul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice (sânge și urină) în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Buletinul de analiză toxicologică întocmit de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a stabilit că în probele biologice recoltate de la inculpat a fost identificat THC (produs al cannabisului) în concentrație de 0,008 mg/ml.

La începutul acestui an, tânărul de 22 de ani a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu.

În cursul audierilor, salariatul CE Oltenia a recunoscut fapta. A susținut că a consumat „un rest de țigaretă” artizanală confecționată chiar de către el dintr-un gram de cannabis pe care-l cumpărase cu două zile înainte pentru suma de 60 de lei.

Neavând antecedente penale și recunoscându-și fapta, tânărul a scăpat ușor. A fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, el va trebui să lucreze două luni în folosul comunității, fără a fi plătit, și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială.

Sentința pronunțată pe 27 mai, de către Tribunalul Dolj, poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 5,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: