Amendat pentru că era fără mască, singur în căruță

Un bărbat din comuna gorjeană Cîlnic, amendat cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, a reușit să scape de sancțiune. Asta după ce a contestat amenda în instanță.

„În data de 12.11.2020, în timp ce mă aflam cu căruța, am fost sancționat pe motiv că nu aș fi avut masca de protecție, fapt neadevărat întrucât aveam masca, dar mi s-a rupt un elastic și încercam să-l prind pentru a-mi pune iar masca pe față”, se arată în motivarea cererii.

Mai mult, gorjeanul spune că în momentul respectiv fuma, refuzând astfel să semneze procesul verbal de contravenție.

Zilele trecute, Judecătoria Târgu Jiu a admis în parte plângerea contravențională, înlocuind amenda de 500 lei cu avertisment.

„Faptul că petentul se deplasa cu un atelaj și purta masca pe bărbie, întrucât în acel moment fuma, instanța apreciază că avertismentul este o sancțiune suficientă ce creează convingerea că petentul nu va mai săvârși în viitor asemenea fapte și va admite în parte plângerea de față, dispunând înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale aplicată petentului cu cea a avertismentului”, se arată în motivarea sentinței care poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 7,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: