Încă un șef de carieră repus în funcție

Reorganizarea activității miniere a Complexului Energetic Oltenia a fost contestată în instanță de o parte dintre cei care și-au pierdut funcțiile. După adjunctul de la Cariera Roșia, un alt șef a câștigat procesul cu CE Oltenia. Este vorba de Marius Purcaru de la UMC Pinoasa.

Procesul a fost înregistrat în luna februarie a acestui an, pe rolul Tribunalului Gorj. La al treilea termen, instanța s-a pronunțat. Complexul Energetic Oltenia a fost obligat să-l reîncadreze pe Purcaru pe postul de adjunct șef carieră. El va primi și despăgubiri. Sentința este executorie.

„Admite contestația. Anulează decizia nr. 40/200/06.01.2021, emisă de pârâtă. Obligă pârâta să reîncadreze reclamantul în funcția deținută anterior emiterii acestei decizii, respectiv adjunct șef carieră. Obligă pârâta să plătească reclamantului diferența dintre drepturile salariale și celelalte drepturi bănești avute anterior emiterii deciziei contestate și cele aferente funcției de inginer la Biroul Energetic al U.M.C. Pinoasa, până la data reintegrării în funcția deținută anterior. Executorie de drept”, potrivit minutei din 25 mai a Tribunalului Gorj.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj.

Reorganizarea activității miniere a CE Oltenia a dus la desființarea a 13 puncte de lucru și la înființarea unei sucursale și a nouă puncte de lucru.

Vizualizări: 5,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: