Angajați CEO din Gorj și Dolj, proteste simultane

Proteste simultane în județele Gorj și Dolj! Cei care își vor striga nemulțumirile sunt angajații din minerit și energie. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a anunțat că simultan cu protestul din Târgu Jiu, vor fi pichetări în Motru și Craiova.

Pichetarea Prefecturii Gorj va începe la ora 16:00. Timp de două ore, salariații din Complexul Energetic Oltenia își vor striga nemulțumirile. Oamenii doresc protecție socială față de Planul de închidere a grupurilor energetice pe bază de cărbune și a carierelor miniere din CEO.
„Simultan cu protestul de la Tg-Jiu vor mai fi proteste în Motru și Craiova, acolo unde colegii noștrii din carierele miniere Jilț Nord, Jilț Sud, Lupoaia și Roșiuța, împreună cu cei din termocentrale Turceni, Ișalnița și Craiova 2 vor striga în același timp cu noi, UNITATE, și împreună le vom arăta capilor țării, că printre salariații din C.E.Oltenia nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac! Guvernul României trebuie să oprească imediat ABUZUL prin care refuză să aplice în totalitate legea 197/2021, legea care recunoaște condițiile speciale de muncă în care minerii și energeticienii și-au desfășurat activitățile! Salvarea C.E.Oltenia trebuie să înceapă mai întâi de toate și mai înainte de orice, cu salvarea oamenilor care lucrează în această companie, iar noi ne vom bate neîncetat pentru asta!”, a precizat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

Vizualizări: 2,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: