Angajaţi neplătiţi de trei luni. Au intrat în grevă!

Aproximativ 20 de salariaţi ai Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj au intrat în grevă. Oamenii spun că nu vor mai munci până când nu vor primi salariile restante. De trei luni, n-au mai văzut un ban, spun angajaţii. Şanse să-i primească înainte de Paşte nici nu sunt pentru că firma are conturile goale.

Oamenii au încetat lucrul marţi de dimineaţă. Spun că sunt neplătiţi de aproape trei luni şi nu vor să mai lucreze. „E bătaie de joc! Nu suntem plătiţi pe ianuarie, februarie, martie. Sunt trei luni de când n-am mai văzut un ban. Cum să te descurci? Cu rate, copii, utilităţi şi acum că mai vin şi sărbătorile?”, a fost întrebarea unuia dintre protestatari.

„Suntem plătiţi ca nişte muncitori necalificaţi. Avem salariul minim pe economie. Şi după ce că primim bani atât de puţini, nici măcar nu ne vin la timp. De trei luni, noi n-am mai primit un leu”, a spus alt protestatar. 

„Nu vrem să intrăm la muncă până nu ne dau din bani. Mergem la serviciu, dar nu lucrăm. Nu se poate aşa ceva! Este extraordinar de greu să te descurci numai din acest salariu. Suntem împrumutaţi peste tot”, ne-a spus un alt angajat al IDP.

 Fără promisiuni

Cei 90 de salariaţi ai IDP speră să primească măcar o parte din bani înainte de sărbătorile pascale. „Nu cred că sunt astfel de premise. Noi nu avem bani acum nici să le achităm parţial salariile restante. Sunt două luni şi jumătate care nu au fost achitate până acum. A fost şi vremea rea. Frigul nu ne-a permis să facem lucrări, să facturăm mai departe şi să încasăm”, a fost scuza lui Marius Florică, directorul IDP Gorj.

 Au venit pe jos la Prefectură

Disperaţi, 21 de angajaţi ai IDP au pornit pe jos de la podul de la Turcineşti până la Prefectură. Nici aici nu au primit vreo speranţă. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ninel Muja, a fost cel care i-a primit pe oameni în birou, dar aceştia au plecat mai dezamăgiţi decât veniseră. Muja nu le-a putut promite nimic. Nici nu ştie situaţia de la IDP, deşi societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean este pe lista sarcinilor pe care le are vicepreşedintele Muja. El nici nu a vrut să facă vreun comentariu în faţa jurnaliştilor legat de protestul angajaţilor.

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj lucrează la consolidarea podului de la Turcineşti de câteva luni. Un pilon al podului a cedat în aprilie, anul trecut. Nouă milioane de lei au venit de la Guvern la autorităţile din Gorj ca să fie încheiate lucrările.

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: