Angajaţii Primăriei Târgu Jiu cer în instanţă salarii mai mari

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu au luat cu asalt instanțele de judecată pentru a cere mai mulți bani la salariu. Funcționarii publici sau contractuali solicită angajatorului să țină cont, la stabilirea salariului de bază, și de sentințele sau drepturile salariale câștigate de predecesorii lor în sala de judecată. Până acum, peste 20 de funcţionari ai Primăriei Târgu Jiu au deschis acțiune pe calea justiţiei, unul dintre ei fiind Marian Rotaru, directorul Direcției de Patrimoniu.

Cei care au dat în judecată Primăria Târgu Jiu invocă o decizie a Curții Constituționale care spune că „la stabilirea drepturilor salariale de bază vor fi avute în vedere drepturile salariale stabilite prin sentințe judecătorești pentru alți salariați”. Este vorba despre cei mai noi salariați ai Primăriei Târgu Jiu. „Cei care au acționat în instanță sunt în principiu nou angajați, veniți după anii 2011-2012. Până la nivelul anului 2010, veteranii din Primăria Târgu Jiu aveau anumite sentințe câștigate, niște drepturi salariale câștigate pe care le au și acum. Nou angajații nu au beneficiat de acele sentințe civile, pentru că nu era corect. Acum ei au procedat la a depune acțiuni în instanță ca să beneficieze de drepturile salariale ale vechilor angajați”, au declarat reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Sumele ce s-ar putea obţine în plus nu sunt fabuloase, spun reprezentanții muncipalităţii. Ar fi undeva între 50 și 200 de lei pentru fiecare salariat în parte.

Cert este că bugetarii ar putea beneficia anul acesta și de alte creșteri substanțiale la salariu, dacă este să luăm în calcul declarațiile ministrului Muncii, Olguța Lia Vasilescu. Până una-alta, funcționarii din Primăria Târgu Jiu se gândesc să câștige măcar acțiunile în instanță.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: