Dovlecei prăjiţi cu sos de iaurt

Dovlecelul este o legumă ce poate fi pregătită în diverse moduri. O rețetă nemaipomenit de gustoasă, ușoară și delicioasă este cea de dovlecei prăjiţi cu sos de iaurt și usturoi.

Cel mai bun mod de a pregăti dovleceii este de a-i prăjii la cuptor. Dacă veţi pune alături şi un sos de usturoi veţi prepara o gustare delicioasă.

Ingrediente: 4 dovlecei, un pahar de pesmet, un pahar de parmezan, 2 căței de usturoi,  frunze de busuioc proaspăt, opțional.

Pentru sos aveţi nevoie de: 250 ml de iaurt fără adaosuri, sare după gust, piper negru măcinat după gust, un cățel de usturoi şi corinadru proaspăt.

Mod de preparare: Pentru această rețetă tăiaţi dovleceii în fâșii cu grosimea de aproximativ de 1 cm. Stropiți cu ulei și cu pensula de bucătărie ungeți pe toată suprafața.

 Într-un bol amestecați pesmetul, parmezanul, usturoiul pisat și frunzele de busuioc rupte cu mâna. Transferați dovleceii cu partea unsă în jos și ungeți cu ulei partea opusă. Apoi treceți prin panadă dovleceii și îi transferați pe o tavă de copt după care îi dați la cuptor.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15 minute, timp suficient pentru a se forma o crustă crocantă și aurie. În timp ce dovleceii sunt în cuptor, pregătiți sosul care se prepară foarte ușor. Într-un bol adăugați iaurtul, sarea, piperul, cățelul de usturoi zdrobit și coriandru tocat fin. Amestecați bine și sosul este pe masă.

Scoateți dovleceii din cuptor și transferați-i pe un platou de servit unde se pune și sosul.

Vizualizări: 1,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: