Angajatul primăriei, fochist la şcoală. „Posturile sunt blocate”

Un angajat din cadrul Primăriei Bolboşi, judeţul Gorj, este cel care are grijă ca şcolarii să nu înveţe în frig. Autorităţile locale spun că posturile din învăţământ sunt blocate şi că au trebuit să găsească o soluţie.

Este vorba de Şcoala primară Ohaba-Jiu din comuna Bolboşi. Un muncitor din cadrul primăriei se îngrijeşte şi de şcoală. Autorităţile locale susţin că nu au găsit altă variantă, pentru că posturile din învăţământ sunt blocate. Şcoala Bolboşi ar avea nevoie şi de un contabil, spune primarul Gheorghe Bilea. „Avem postul de contabil la jumătate de normă vacant din primăvară şi, la fel, un post de îngrijitor la o şcoală tot vacant, posturi care la nivel de inspectorat sunt blocate şi ne creează probleme. Suntem nevoiţi să facem tot felul de improvizaţii pentru a face munca de îngrijitor la şcoala Ohaba, trimitem personal din cadrul primăriei, iar la partea contabilă se lucrează cu o firmă din afara sistemului. La Inspectorat ni s-a promis că se rezolvă, dar, totuşi, timpul trece”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

La şcoala din satul Ohaba-Jiu studiază circa 30 de elevi, dimineaţa şi după-amiaza. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spune că sunt probleme care pot fi rezolvate. „Să ne facă solicitare. Discutăm în Consiliul de Administraţie, înaintăm ministerului şi în momentul în care avem aprobarea, le aprobăm şi noi. Dar nu pot să angajez fochist. Fochistul face focul 4-5 luni, după aceea ce faci cu el? Cine m-a mai întrebat şi a cerut să deblocăm posturi, i-am spus că nu pot să aprob postul de fochist. Să-mi ceară să transform postul din fochist în muncitor de întreţinere şi mai uşor se deblochează. La Bolboşi au cerut aprobare pentru fochist. Pe contabilitate, la fel. Aşteptăm normative de la minister să vedem ce se întâmplă. Nu poţi să ţii jumătate de normă de contabil la 60 de copii câţi sunt la şcoală”, a explicat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: