Ani grei de puşcărie pentru hoţul maşinii şefului RAR Gorj

Angajatul spălătoriei din Târgu Jiu care în luna aprilie a plecat cu maşina şefului RAR Gorj a fost condamnat de magistraţi la o pedeapsă destul de mare, în care este inclusă însă şi o altă condamnare pe care individul o avea dată în străinătate pentru fapte similare.

Ionuţ Sergiu Găvăneanu fusese angajat de câteva zile la o spălătorie din municipiul Târgu Jiu, nimeni nebănuind că el ar putea pleca la plimbare cu maşina vreunui client. Beleaua a căzut chiar pe capul lui Şerban Predescu, şeful filialei judeţene a Registrului Autor Român, care s-a trezit că nu mai are maşina în spălătorie. Găvăneanu, deşi nu are permis de conducere, s-a urcat la volanul acesteia şi s-a oprit tocmai la Piteşti, unde poliţiştii l-au tras pe dreapta, mai ales că se dăduse alarma cu privire la furtul comis.

Individul a mai luat cu el şi vreo 60 de lei pe care îi avea din încasări de la clienţi şi, astfel, pe lângă acuzaţiile de furt calificat şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis, s-a ales şi cu acuzaţia de delapidare. Instanţa a reţinut delapidarea în formă atenuată, dată fiind suma mică pe care a sustras-o din încasări. Pedeapsa este însă pe măsura faptelor. „ (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare. (…) Adaugă la pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare restul rămas neexecutat de 21 luni şi 25 zile din pedeapsa de 30 luni închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală din data de 10.05.2017 pronunţată de Tribunalul HOF VAN BEROEP-LIEGE din Belgia, definitivă la data de 29.05.2017, pronunţată în dosarul în care inculpatul a fost deţinut în perioada 09.09.2016 - 13.06.2017, rezultând în final pedeapsa de 6 ani 5 luni şi 25 zile închisoare”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Găvăneanu a fost condamnat şi la plata a 1200 de lei cheltuieli judiciare către statul român. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea celor 60 de lei delapidaţi. Şeful RAR Gorj nu a avut nicio pretenţie de la cel care i-a furat maşina întrucât şi-a recuperat autoturismul fără alte probleme. Sentinţa magistraţilor gorjeni nu este definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: