Poliţişti audiaţi cu greu în dosarul agentului Negoiţă

Trei agenţi de poliţie au fost audiaţi miercuri la Tribunalul Gorj într-un dosar de corupţie în care inculpat este Gabriel Negoiţă, un alt agent al IPJ Gorj acuzat că, în ultimii ani, a primit bani sau diverse bunuri de la diverse persoane implicate în anchete.

Toţi cei care îl „împrumutau” pe poliţist cu bani sau îl ajutau cu lemne ori alte produse primeau de la acesta promisiunea că le „rezolvă” diversele dosare în care erau implicaţi. Este şi cazul unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Târgu Jiu, care a fost audiat miercuri după ce, cu vreo doi ani în urmă, a fost prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru că mai participa cu poliţiştii la acţiuni de prindere a hoţilor de lemne din pădure, s-a gândit să discute cu Negoiţă despre problema sa, acesta asigurându-l că „se rezolvă”. În faţa instanţei, pădurarul audiat ca martor a învârtit răspunsurile până când a reuşit să o enerveze pe preşedinta Laura Sarcină, aceasta punând sub semnul întrebării sinceritatea declaraţiilor sale. Până la urmă, pădurarul a trebuit să admită că i-ar fi dat poliţistului, în două tranşe, „marea şpagă” de un metru cub de lemne, pentru a fi folosite la grătar. În cele din urmă, acesta s-a ales cu o amendă de 699 de lei, Negoiţă ducându-l la Finanţe pentru a o plăti.

Agentul care l-a cercetat pe pădurar a fost şi el audiat, Marius Bondoc declarând şi că nu se află în cercul de prieteni ai lui Negoiţă, dar şi că acesta nu a avut nicio influenţă asupra sa şi a modului de desfăşurare a cercetărilor. Poliţistul a menţionat că ancheta oricum a fost coordonată de un procuror, din cauza alcoolemiei scăzute pe care o avea pădurarul fiind dispusă sancţionarea acestuia cu o amendă.

Singura „implicare” a lui Negoiţă a fost aceea că dacă tot îl cunoaşte pe pădurar îl poate aduce la audieri, lucru care s-a şi întâmplat. În rest, „rezolvatul” promis de acesta a fost decis de mersul cercetărilor din dosar. Ceva mai multe explicaţii a avut de dat un alt agent din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, dar şi colegul direct al lui Negoiţă, Ion Cojocaru. Acesta a fost luat la întrebări inclusiv cu privire la recomandarea pe care le-a făcut-o superiorilor ca unul dintre dosarele sale să fie preluat de Negoiţă. Dosarul îl viza pe omul de afaceri Viorel Cremeneanu, cu care Negoiţă era bun amic, procurorul de caz reproşându-i în timpul procesului lui Cojocaru că nu le-a spus superiorilor şi despre relaţia respectivă de prietenie. El şi-a informat şefii doar că Negoiţă ar cunoaşte suficiente date din dosar încât să poată prelua cercetările. Agentul a fost martor şi la o discuţie mai aprinsă din autogara Târgu Jiu, unde un bărbat i-ar fi reproşat lui Negoiţă că i-ar fi dat 1.000 de lei şi nu i-a „rezolvat” dosarul. Cojocaru a menţionat că nu a s-a interesat despre ce este vorba, aşa cum nu a putut spune nici dacă l-a văzut pe Negoiţă când lua mită lângă Loganul Poliţiei, aşa cum susţin anchetatorii.

Procesul va continua luna viitoare cu audierea altor martori din dosar, instanţa dispunând aducerea lui cu mandat pentru că au lipsit la termenul de miercuri.

Vizualizări: 1,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: