Judecat pentru că a furat... de pe proprietatea sa

Un bărbat din Teleşti a fost trimis în judecată şi acuzat de furt pentru că ar fi sustras nişte componente metalice de la o fostă balastieră, bunurile aflându-se însă pe proprietatea sa, susţine acesta. Nicolae Dogaru a ajuns să aibă probleme cu legea pentru că, spre neşansa sa, s-a electrocutat grav în momentul în care s-a atins de o staţie de transformare amplasată pe un stâlp de electricitate de pe proprietatea sa.

Staţia aparţinea însă unei foste balastiere, care cu vreo trei ani şi ceva în urmă a fost dezafectată. Bărbatul a rămas cu sechele grave în urma incidentului respectiv, dar, ca şi cum soarta nu l-ar fi pedepsit suficient, acum s-a trezit şi inculpat.

Firma care a administrat balastiera a fost nevoită să depună plângere la poliţie pentru furt, după ce bărbatul s-a electrocutat. Unul dintre martorii audiaţi miercuri la instanţă a menţionat clar că stâlpul de curent unde s-a produs incidentul se află pe terenul lui Dogaru, chiar dacă era folosit pentru alimentarea cu energie a balastierei. Mai mult, martorul a precizat că, după dezafectarea balastierei, firma şi-a luat de acolo cam toate utilajele şi bunurile care îi aparţineau, mai puţin staţia de transformare pe care, probabil, a uitat-o. Imediat, localnicii au început să ia de acolo cam tot ce mai rămăsese, în special grămezile uriaşe de nisip şi pietriş, singurul care privea la tot acest spectacol fiind chiar Dogaru. În cele din urmă, bărbatul s-a dus şi el să vadă dacă poate recupera ceva din staţia aflată sub tensiune şi a sfârşit prin a fi electrocutat, dar şi prin a fi inculpat.

Dosarul lui este de abia la început, avocata sa, Liliana Clima, trăgând speranţa că la final îi va dovedi nevinovăţia. Clima este avocata care l-a scos din spatele gratiilor pe Marcel Ţundrea, gorjeanul devenit faimos pentru că a făcut 12 ani de puşcărie din 25 la cât a fost condamnat pentru un viol şi o crimă pe care nu le-a comis.

Vizualizări: 2,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: