Animale înfometate, ţinute în condiții mizere la Fărcăşeşti

Un bătrân din comuna Fărcășești a fost amendat cu 1.000 de lei de Direcția Sanitar Veterinară Gorj, după ce inspectorii au găsit în gospodăria sa zeci de câini și pisici care viețuiau în condiții mizere. Animalele erau neîngrijite și flămânde și erau ținute într-o casă bătrânească, fără uși și fără geamuri. Autoritățile au fost sesizate de un vecin, deranjat de gălăgia pe care o făceau câinii. Bătrânul va rămâne fără animale. Este vorba de peste 20 de câini și încă pe atâtea pisici.

Bătrânul, milos din fire, a luat cățeii abandonați ca să-i îngrijească. Numai că, în timp, numărul câinilor și pisicilor a crescut atât de mult încât acesta nu și-a mai permis să le acorde suficientă hrană și nici să facă curățenie, așa cum trebuie, în culcușul animalelor. Deranjați de miros, dar și de zgomotul făcut de câini, vecinii s-au plâns la Direcția Sanitar Veterinară. În urma controlului făcut săptămâna trecută, inspectorii au aplicat bătrânului o sancțiune de 1.000 de lei „pentru neasigurarea de adăpost corespunzător, asistență medicală şi hrană suficientă pentru animalele de companie”.

Câinii, duşi la padoc

„Este vorba despre un cetățean la care ne-am deplasat în urma unei sesizări din partea vecinilor. Deținea vreo 20 și ceva de câini, pisici fără număr, și nu le asigura condiții de bunăstare. I-a luat de pe străzi, i-a adăpostit acolo, într-o casă amărâtă. Pentru că s-au înmulțit, nu a mai avut de unde să le asigure hrana. Am discutat cu autoritățile pentru a lua măsuri în ceea ce privește animalele, să vadă ce fac cu ele”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Câinii urmează să fie duși la cel mai apropiat padoc, iar Asociația ProAnimals caută soluții și pentru pisici, spune primarul comunei Fărcășești, Constantin Drăgorscu. „Am luat legătura cu domnul primar de la Rovinari să găsim o soluție să ducem animalele acolo, la padoc. Săptămâna aceasta rezolvăm. Cu pisicuțele, vedem. Am vorbit cu doamna de la Târgu Jiu, de se ocupă de animale, să le preia. Am înțeles că momentan nu sunt locuri”, a explicat primarul din Fărcășești.

Galerie foto



Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: