Drum judeţean surpat la Prigoria. Ce fac autorităţile!

Ploaia din ultimele zile a dus la reactivarea alunecărilor de teren în mai multe localităţi din Gorj. Drumul judeţean 675B Albeni-Prigoria-Alimpeşti a fost afectat pe o porţiune de 150 de metri şi se circulă pe un singur sens de mers, în comuna Prigoria.

Drumul judeţean ce pleacă din Albeni, trece prin Prigoria şi ajunge la Alimpeşti a fost afectat de o alunecare de teren pe o lungime de 150 de metri. Dacă nu se va interveni de urgență, există riscul închiderii traficului pe ruta respectivă, prin comuna Prigoria. Astfel, conducătorii auto ar fi obligaţi să folosească drumuri ocolitoare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că va solicita bani de la guvern pentru repararea drumului. „Am trimis o echipă tehnică în teren, o să intervenim de urgenţă pentru stabilizare. De asemenea o să întrunim comitetul pentru situaţii de urgenţă, să încercăm la fel, pe situaţii de urgenţă, să obţinem tot de la guvern ceva fonduri să intervenim pentru că acel drum este prins într-un proiect european, dar nu putem să-l lăsăm în acea fază şi trebuie să stopăm acea alunecare de teren”, a declarat Cosmin Popescu.

De asemenea, apele au afectat şi două drumuri săteşti din zonă. Este vorba de DS 34 pe 560 de metri şi DS 38 pe o lungime de 300 de metri. Cele două drumuri sunt pietruite, iar apele au înlăturat stratul de uzură. Pe anumite porţiuni, apele au săpat în mal şi au rupt din drum.

Galerie foto


Vizualizări: 1,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: