Animale și mașini luate de ape la Peștișani

Mai multe autoturisme și animale au fost luate de apele învolvurate ale râului Bistrita, vineri. Acest lucru s-a întâmplat la Peștișani, județul Gorj. Cosmin Pigui, primarul localității, spune că urmează să fie căutate, însă nu se știe dacă o să mai fie găsite.

Animale și mașini luate de apă, grădini și podețe distruse, acestea sunt doar câteva dintre pagubele produse de cantitățile uriașe de apă de pe râul Bistrița. Primarul din Peștișani spune că s-a făcut tot posibilul pentru a putea fi salvate casele din zonă, iar din fericire apa nu a intrat în locuințe.

”Au fost luate de apă mai multe mașini și animale, fiind vorba despre o turmă de oi, dar și alte animale. Urmează să facem un inventar în cursul zilei de astăzi pentru a se stabili prejudiciile provocate. Vom vedea dacă o să mai găsim animalele sau mașinile”, a spus Cosmin Pigui, la Radio Infinit.

De asemenea, au fost distruse și mai multe podețe. ”La podețe nu am mai avut ce facem. Am intervenit la poduri, iar podețele au fost luate de ape. La poduri am săpat șanțuri să deviem apele să nu vină tot șuvoiul. Am făcut tot ce am putut cu utilajele primăriei”, a mai spus acesta.

Primarul a mai afirmat și faptul că toate acestea au avut loc după ce Hidroelectrica a deversat din barajul de la Clocotiș.

Vizualizări: 12,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: