Antonia, Alex Velea şi Alex Mica, în spectacol pe Insuliţă

Trei cântăreţi au fost solicitaţi de autorităţile locale pentru a concerta la Zilele Municipiului Târgu Jiu. Este vorba de Antonia, Alex Velea şi Alex Mica. 60.000 de lei este suma aprobată de consilierii locali pentru organizarea manifestărilor din acest an. Cântăreţii vor fi plătiţi însă din sponsorizări.

Festivităţile de zilele oraşului vor debuta în data de 20 mai cu o procesiune la care sunt aşteptaţi 100 de preoţi creştin-ortodocşi. „Procesiunea va fi un eveniment important anul acesta pentru că se împlinesc 1700 de ani de la Edictul din Milano, atunci când s-a dat libertate deplină creştinismului. Vor participa aproximativ 100 de preoţi la slujba oficiată la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. La ora 8 va începe slujba şi apoi se va pleca pe traseul procesiunii, de la biserică la Parcul Central, în Piaţa Prefecturii, ca mai apoi icoana să se întoarcă la biserică”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul primăriei Târgu Jiu.  

Festivităţile se vor derula în perioada 20-26 mai, în program fiind incluse lansări de carte, vernisaje de desen şi pictură, dar şi concerte de muzică populară ale Ansamblului Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu şi Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, invitaţi fiind şi soliştii Niculina Stoican, Constantin Enceanu şi Gheorghe Roşoga. 

În data de 25 mai, în zona centrală, vor fi dezvelite stele închinate personalităţilor precum Elvira Godeanu, Sergiu Nicolăescu şi Tudor Arghezi.

Programul se va încheia duminică 26 mai, cu spectacolul susţinut de Alex Mica, Antonia şi Alex Velea, urmat de un foc de artificii pe Insuliţa din Târgu Jiu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: