Antonie: Nu m-am hotărât în privinţa unei candidaturi la primărie

Noul primar al comunei Padeş, liberalul Serafim Antonie, spune că a avut mult de muncă în primele zile de activitate în fruntea comunei. Acesta a explicat că primăria se afla într-un blocaj atunci când a preluat-o, mai ales că până să fie ales la cârma comunei nu se afla nimeni, iar cei doi contabili şi-au întrerupt activitatea la cerere în acea perioadă. Antonie a mai spus că nu a luat o decizie în ceea ce priveşte o candidatură la primărie la alegerile din 2016 şi că totul depinde de dorinţa cetăţenilor comunei.

Serafim Antonie a lucrat circa 25 de ani la Ocolul Silvic Baia de Aramă. Mai întâi a fost angajat ca pădurar, după care a ocupat progresiv poziţiile de brigadier, şef de district şi în ultimă fază tehnician în cadrul ocolului. În 2009 şi-a înfiinţat o firmă de lucrări silvice şi a renunţat la locul de muncă de la Ocolul Silvic. De-a lungul vremii, firma sa a colaborat cu Ocolul Silvic Baia de Aramă şi Ocolul Silvic Padeş. La finalul lunii noiembrie a renunţat la societate o dată ce a fost desemnat în fruntea primăriei Padeş. Serafim Antonie a fost desemnat viceprimar cu atribuţii de primar  la Padeş după ce liberalul Ilie Dragoteanu şi-a dat demisia din această funcţie, invocând motive personale. Numai că de la demisia lui Dragoteanu şi până la alegerea lui Antonie, comuna a rămas fără conducere.

Noul primar interimar spune că la primărie se produsese un blocaj. "E mult de muncă, e greu, multe au rămas în urmă cu schimbările acestea. Ajunsesem într-o situaţie în care telefoanele s-au închis, mai aveam puţin şi ne tăia şi iluminatul pentru că n-avea cine să plătească. Contabilii au plecat, din 2 n-a mai rămas niciunul. Când am venit aici contabilitatea era sigilată, nu lua nimeni nicio măsură. Nu s-a făcut nicio plată în acea perioadă, erau facturi cu nemiluita neachitate. Am fost nevoit să dau aceste atribuţiuni unui angajat din primărie care are studii pe partea de contabilitate. Am demarat procedura de scoatere la concurs a postului de contabil, sperăm ca în ianuarie să aibă loc concursul", a declarat Serafim Antonie.

Serafim Antonie se află la primul mandat de consilier local şi are de dus mai departe o jumătate de an din mandatul de primar. Acesta spune că nu a luat încă o decizie în privinţa unei candidaturi la primărie şi că totul depinde de ce vor vrea cetăţenii comunei. "Încă nu sunt hotărât. Când am intrat aici n-am intrat cu gândul de a candida mai departe. Am zis să duc la bun sfârşit ce a început fostul primar Troacă, pentru că are câteva drumuri începute şi nefinalizate. Este vorba de nişte drumuri pe la stâne şi mai ales drumul care face legătura între Motru Sec şi Cerna Sat, un drum care este foarte important pentru cetăţenii de acolo. Posibil să candidez dacă constat că pot să fac ceva şi că am ceva realizări până la alegeri atunci. Depinde şi de vocea străzii. Dacă oamenii vor, o să mă gândesc serios. Liderii partidului m-au întrebat atunci când am intrat pe această funcţie dacă vreau să candidez, tot aşa le-am spus şi dumnealor, că nu sunt hotărât", a explicat Serafim Antonie.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: