Revoltă în PNL! Primărie făcută cadou PSD Gorj!

Liberalii din Drăguţeşti au dat un semnal de revoltă, după ce liderii PNL Gorj l-au exclus fără motiv din partid pe viceprimarul cu atribuţii de primar Irinel Ungureanu. Copreşedinţii PNL Gorj au vrut să-i facă pe plac fostului primar Vasile Moșoiu, căruia interimarul Ungureanu îi stricase nişte afaceri personale. Dan Vâlceanu şi Tudor Barbu au anunţat susţinerea pentru consilierul Vasile Paştea, cel agreat de Moşoiu, dar acesta a obţinut miercuri seara, în şedinţa de consiliu, doar cinci voturi, deşi pe hârtie liberalii au majoritate. În schimb, a fost ales viceprimar cu atribuţii de primar social-democratul Gheorghe Butan, cu zece voturi.

Surpriză de proporţii la alegerile care au avut loc miercuri seara pentru desemnarea viceprimarului cu atribuţii de primar la Drăguţeşti. Cel mai bine cotat era liberalul Vasile Paştea, care, teoretic, trebuia să aibă cel puţin 9 voturi, de la consilierii PNL. Numai că în joc a intrat şi liderul PSD, Gheorghe Butan, care se baza pe trei voturi de la PSD, două de la UNPR şi unul de la un independent.

vasile_pasteaRezultatul a fost pe dos. Paştea a reuşit să obţină doar 5 voturi, iar Butan, cu susţinerea liberalilor, a obţinut 10 voturi. Rezultatul l-a luat prin surprindere pe Paştea, care a spus după şedinţă că nu se aştepta la un asemenea deznodământ. "M-au trădat colegii, din 9 doar 5 au votat, 4 nu. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Sincer, nu-i înţeleg, cu toate că am avut o şedinţă, am discutat acolo de faţă şi cu co-preşedinţii PNL Gorj, au spus că nu sunt probleme. I-am întrebat, să-mi spună dacă e vreo problemă. Au spus că nu e nicio problemă. Probabil că ura nu e neapărat pe mine, probabil totul pleacă de la fostul primar, de la domnul Vasile Moşoiu. Se interpreta că suntem apropiaţi. Nu este adevărat. Nu este niciun grad de rudenie între mine şi el", a declarat Vasile Paştea.

Butan crede că l-a susţinut Moşoiu

Curios este faptul că Gheorghe Butan, consilierul ales viceprimar, crede că Vasile Moşoiu l-a ajutat să preia această poziţie. "Este foarte adevărat că din 3 consilieri ai PSD am reuşit să adun 10 voturi. O cifră nemaipomenit de mare la care nu mă aşteptam, dar colegii, toţi, au avut încredere în mine. Am lucrat atâţia ani în primărie, sunt obişnuit cu administraţia publică, voi şti să colaborez foarte bine cu Consiliul Local, cu primăria, cu salariaţii. Vreau să fie transparenţă. Eu cred că la acest rezultat o contribuţie mare o are şi domnul fost primar Moşoiu Vasile, care dintotdeauna a fost cu PSD, ne-a ajutat, de fiecare dată a mers cu noi în campanie electorală şi bănuiesc că şi acum. Cred că datorită domnului Moșoiu am avut şi un număr mare de voturi. A fost o susţinere mare, păcat pentru cei 5 care nu mi-au acordat susţinerea, îi ştim pe toţi, nu-i problemă. Nu mă voi răzbuna", a spus Gheorghe Butan.

ghe_butan

Interesant este că Moşoiu a fost anunţat drept candidat al PNL de către copreşedinţii Barbu şi Vîlceanu pentru alegerile de anul viitor, deşi în vară i-a fost încetat mandatul prin ordin al prefectului, din cauza unei condamnări penale.

Liberalii răzvrătiţi, ameninţaţi cu excluderea din partid

În timp ce social-democraţii se bucură de victoria înregistrată la Drăguţeşti, liderii PNL Gorj se gândesc la măsuri extreme faţă de consilierii locali care au votat cu candidatul PSD. Co-preşedintele Dan Vâlceanu spune că cei 4 consilieri care au votat candidatul PSD vor fi excluşi din partid. Votul a fost unul secret şi rămâne de văzut cum vor fi identificaţi cei patru.

Liderul liberal a spus că nu consideră gestul acestora ca pe o revoltă. "Îi ştim pe cei 4, nu-i niciun fel de problemă pentru că ei au ales un lucru pe care noi, în Partidul Naţional Liberal şi populaţia nu îl mai doreşte. Adică politica făcută fără onoare şi fără morală. (...) Au avut ocazia să spună în faţă dacă candidatul pe care noi l-am propus şi pe care ei l-au agreat toţi este potrivit sau nu, şi toţi au fost de acord. Nu este o revoltă, dacă era o revoltă ne-o spuneau şi nouă. Este pur şi simplu un mod josnic şi fără morală de a face politică", a spus Dan Vâlceanu, co-preşedinte PNL Gorj.

Ungureanu: Consilierii au înţeles mesajul cetăţenilor

Vîlceanu nu acceptă ideea de revoltă, pentru că revolta este împotriva deciziilor luate de el şi de Tudor Barbu. După îndepărtarea lui Moşoiu de la primărie din cauza problemelor penale, atribuţiile au fost preluate de viceprimarul liberal Irinel Ungureanu. Acesta nu a mai vrut să facă petrecerea vârstnicilor pe banii primăriei la restaurantul familiei Moşoiu, blocând şi alte scurgeri de bani publici. Subit, nu a mai fost bun pentru PNL, iar cei doi copreşedinţi l-au radiat din partid, deoarece a refuzat să demisioneze şi să lase loc pentru Paştea, cel agreat de Moşoiu.

Irinel Ungureanu, cel dat la o parte de liderii PNL Gorj, la cererea lui Moşoiu, este mulţumit de rezultat. "Le mulţumesc consilierilor pentru că au înţeles mesajul cetăţenilor din comuna Drăguţeşti, de a-l alege pe Butan pentru că Irinel Ungureanu nu a avut nicio vină. Să vedem cine îşi asumă situaţia. A fost o revoltă a consilierilor PNL, aceştia oameni au înţeles mesajul cetăţenilor, că n-am avut nicio vină, că atât cât am fost am lucrat corect. Era normal ca în cazul acesta să-l suţin pe domnul Butan. Eu cred că este cel mai în măsură, a fost primar, e omul potrivit la locul potrivit", a spus Irinel Ungureanu, care a fost înlocuit în consiliul local de Ion Gridan.

sed_cl_dragutesti

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: