Reacţie: Suntem liberali daţi afară de nişte traseişti

Patru consilieri liberali de la Drăguţeşti au fost excluşi din partid după ce social-democratul Gheorghe Butan a câştigat primăria comunei, obţinând 10 voturi, deşi PNL avea majoritate în Consiliul Local. Untaru, Oproiu, Crăc şi Negrea sunt consilierii acuzaţi de liderii liberali de trădare. Marcel Oproiu  spune că este de un sfert de secol în PNL şi că poate dovedi că nu a trădat partidul. Un alt exclus, Florentin Untaru, a spus că nu acceptă ideea de a fi zburat din partid de nişte "traseişti", făcând referire la liderii liberali de la Gorj. Copreşedintele PNL Gorj, Tudor Barbu, este la al treilea partid în actualul mandat de senator, iar Dan Vîlceanu şi-a început cariera politică la PSD.

Conducerea PNL Gorj a luat o primă măsură după eşecul răsunător înregistrat miercuri de partid la Drăguţeşti, când a fost ales noul viceprimar cu atribuţii de primar. Atunci candidatul PSD Gheorghe Butan a câştigat  alegerile, deşi se baza doar pe voturile a trei consilieri PSD. L-au votat însă şi consilieri PNL, nemulţumiţi că partidul l-a exclus fără motive pe fostul viceprimar Irinel Ungureanu, pentru a-l impune pe Vasile Paştea.

Deşi votul a fost unul secret, liderii PNL Gorj spun că ei ştiu cine sunt consilierii liberali care au trădat şi au spus numele acestora joi, într-o conferinţă de presă.  Dan Vâlceanu a spus că cei patru consilieri liberali vor fi radiaţi din partid. „Consider un act de trădare câtă vreme ai spus că susţii şi nu ai susţinut. Asemenea situaţii nu sunt tolerate. Aşa că am decis să-i radiem pe cei patru consilieri care au votat împotriva numirii dlui Vasile Paştea pentru funcţia de viceprimar la Drăguţeşti. Îi găseaţi la chef cu domnul Butan. Vi-i spun nominal: Oproiu, Untaru, Negrea şi Crăc. Vor urma alţi patru liberali şi vom avea majoritate“, a spus Dan Vâlceanu.

Acesta a mai spus că în ianuarie PNL Gorj va lua măsurile necesare astfel încât la Drăguțești să fie un primar liberal. Potrivit legii însă, actualul viceprimar cu atribuţii de primar nu îşi poate pierde mandatul decât cu votul a două treimi din consilieri, ceea ce este aproape imposibil pentru PNL.

Barbu: Primăria a fost vândută de 4 imbecili pe 3 arginţi

O reacţie referitoare la ce s-a întâmplat la Drăguţeşti a avut şi celălalt co-preşedinte PNL Gorj, Tudor Barbu. Acesta i-a numit imbecili pe liberalii care l-au votat pe Butan şi i-a acuzat de preacurvie. "La Drăguţeşti precurvia a atins cote absolut inimaginabile. O comună în care PNL a câştigat primăria la pas la cu un scor detaşat a fost vândută pe trei arginţi de patru nemernici şi au transformat-o într-o primărie PSD. Asta înseamnă în politică preacurvie. Numele celor 4 vor fi făcute publice ca să ştie lumea cine duce preacurvia la rang de meserie în Gorj. Oameni care, în nemernicia lor, cu carnet de liberal în buzunar au votat un pesedist la primărie", a spus Tudor Barbu, la Radio Infinit. Primăria Drăguţeşti a fost câştigată în 2012 de liberalul Moşoiu, susţinut de Barbu şi pentru o candidatură în 2016, deşi prefectura i-a încetat mandatul din cauza unei condamnări.

Untaru: Pleacă peneliştii, rămân... ceilalţi

Consilierul Florentin Untaru, care a fost preşedintele şedinţei în care a fost validat Butan în funcţia de viceprimar la Drăguţeşti, spune că s-a născut într-o familie de liberali şi că nu i se pare corect ce i se întâmplă acum. Acesta spune că votul a fost unul secret şi că oricine putea să fie acuzat de trădare în acest caz. "Dacă aşa consideră toţi traseiştii din partide, care au fost pe la toate partidele şi au ajuns în funcţii de conducere, ca adevăraţii penelişti să plece din PNL, plecăm fără nicio problemă. Ştiţi în câte partide au fost şi domnul Vâlceanu şi domnul Barbu. Noi care am fost numai în PNL trebuie să plecăm, nu-i nicio problemă. În primul rând, am vrut binele comunei, dacă discuţia se purta între adevăraţii penelişti şi adevăraţii oameni care vor binele comunei nu se ajungea la chestii din astea. Dar, în momentul în care impui o persoană şi spui "cu ăsta vei lucra (n.red V. Paștea), altfel te dau afară", aşa cum a fost dat şi domnul Ungureanu că n-a vrut să mai colaboreze în alte probleme cu alţii... Partidul va avea de suferit. Asta este, pleacă peneliştii, rămân ceilalţi. Sunt de 7 ani în PNL, tatăl meu a fost tot penelist, bunicul meu a fost primar PNL în comună", a spus Untaru.

Oproiu: Cine mă face imbecil? Oameni care au trecut pe la 3-4 partide?

Marcel Oproiu a spus că este de 25 de ani în PNL şi că va dovedi că nu a trădat partidul la şedinţa de miercuri. Acesta a spus că nu acceptă să fie jignit de Barbu, despre care a spus că a trecut prin mai multe partide înainte să ajungă la PNL. "Eu cred că cei 5 care au votat pentru PNL, nu cei care au trădat, trebuie să dovedească că au votat cu PNL. Aşa pot spune toţi că au votat cu PNL. Eu cred că a fost invers. Eu pot dovedi că am votat corect. Nu pot să cred că domnul Barbu ne-a făcut imbecili, mă gândeam că are ceva minte. Eu sunt membru PNL din 1990, am stat de vorbă cu domnul Radu Câmpeanu, nu am vrut funcţii de la PNL. Cine mă face imbecil? Oameni care au trecut pe la 3-4 partide? Eu l-am votat pe Paştea pentru un singur motiv, pentru că era membru PNL. Eventual îmi voi da eu demisia, să vedem cum se pune problema la şedinţă", a spus Marcel Oproiu.

Acesta a precizat că va reveni în partid atunci când la PNL Gorj va fi altă conducere.

Crăc: Vâlceanu şi Barbu nu au niciun drept asupra noastră

Constantin Crăc spune că nu a trădat partidul şi că nu acceptă să fie dat afară de nişte persoane care nici măcar nu erau la conducerea PNL atunci când au fost aleşi consilieri locali. "Mi se pare aberantă situaţia. Cum poate să justifice ei votul meu dacă a fost vot secret, că eu am votat împotriva omului de la PNL? Eu am votat cu partidul, cu PNL. Nu mă miră faptul că domnul Barbu ne-a făcut imbecili, ştie să folosească astfel de expresii. Nu are niciun drept asupra noastră. Noi când am candidat la acest partid dânsul era la PP-DD, iar domnul Vâlceanu era în opoziţie, era la PDL. Cum vin ei acum să ne excludă pe noi? Cu ce drept? Cum pot să spună că nu am fost loiali partidului dacă votul a fost secret?", a comentat Crăc.

Şedinţă de partid la restaurantul lui Moșoiu

Liberalii din Drăguţeşti au avut ieri după-amiază o şedinţă de Birou Permanent Local (BPL) la restaurantul fostului primar din comună, Vasile Moşoiu. Informaţia a fost confirmată de Vasile Paștea, liderul PNL Drăguţeşti. Acesta spus că nu este nicio problemă că şedinţa a avut loc la restaurant şi că Moşoiu nu a fost prezent acolo. De obicei şedinţele de partid aveau loc la sala de sport din curtea primăriei.  Excluderea celor patru consilieri urma să aibă loc aseară, la Biroul Permanent Judeţean.

Vizualizări: 380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: