Anul 2017 începe cu concedieri la CEO. Cine este vizat!

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a dispus o analiză şi o evaluare a personalului TESA din companie pentru a reduce din această categorie de salariaţi la începutul anului viitor. Cel puţin acesta este răspunsul dat de reprezentanţii Ministerului Energiei la solicitarea unui sindicalist din CE Oltenia.

Nicu Bunoaica, sindicalist la cariera Lupoaia a CE Oltenia, i-a cerut, la mijlocul lunii noiembrie, ministrului Energiei, Victor Grigorescu, în scris, să ia măsuri pentru reducerea personalului TESA de la Complexul Energetic Oltenia. Bunoaica spunea că sunt circa 1500 de salariați în companie care au această calitate și că ar trebui să rămână mult mai puțini.
Reprezentanţii Ministerului Energiei au răspuns solicitării acestuia transmiţându-i că supraveghetorii companiei au dispus o evaluare pentru ca de anul viitor să reducă din TESA. "În prezent, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a dispus o analiză și evaluare a personalului TESA-funcționăresc la nivelul CEO, urmând ca în prima partea a anului 2017 să se micșoreze acest număr la minimum necesar", se arată în răspunsul dat de Ministerul Energiei, semnat de Dănuț Adrian Ciontea, coordonatorul Biroului de Comunicare Publică.
Totodată, reprezentanţii Ministerului Energiei au anunţat că "personalul TESA din structurile productive, necesar activităţilor de minerit şi energie rămâne, în principiu, să acopere necesarul de activităţi specifice". Deciziile vor fi luate de Consiliul de Supraveghere și Directoratul CE Oltenia. De menționat este faptul că Laurențiu Ciobotărică, directorul financiar al companiei energetice, susține scăderea TESA. Ciobotărică ar fi spus la o ședință cu cei din Consiliul de Supraveghere, la care au luat parte și sindicaliștii, că s-ar putea lipsi de jumătate din personalul TESA pe care îl are în aparatul său.
ALTE CONCEDIERI
Acţionarii CE Oltenia au decis luni să concedieze şase mii de angajaţi până în 2020, susţine TV Sud. 2000 de persoane vor pleca acasă în anul 2017, urmând ca restul de 4000 să fie disponibilizate până la sfârșitul lui 2020.

Galerie foto


Vizualizări: 9,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: