Ionel Ilie: CEO are o strategie de supravieţuire, nu de dezvoltare

Complexul Energetic Oltenia are o strategie de supravieţuire, nu de dezvoltare, a declarat Ionel Ilie, directorul CE Oltenia, la o conferinţă de profil organizată de Ziarul Financiar. La dezbaterea la care au participat şi alţi directori din energie, s-a discutat pe larg despre strategia energetică. Ea prevede investiţii de 20 de miliarde de euro, dar nu are și soluţiile pentru a face rost de aceşti bani. Ionel Ilie a declarat la această întâlnire că cea mai sigură strategie energetică o face chiar piaţa de energie. Cât despre CEO, Ilie a spus că producătorul luptă pentru supravieţuire și că a evitat insolvența.

Complexul Energetic Oltenia a evitat  anul aceasta insolvenţa, dar există în continuare o presiune uriașă pe companie. CE Oltenia, o companie cu 14.400 de angajați și cu costuri mari de producție a lignitului, cauzat și de problemele de expropriere, trebuie să lupte în piața de energie cu prețurile companiilor cu energie din surse regenerabilă sau hidro. Ilie consideră că separarea producătorilor pe surse de energie a fost începutul problemelor. „Strategia ar fi trebuit să înceapă prin a repara ceea ce s-a distrus în 2000 cu separarea producătorilor pe surse de producere. Aceasta a fost greşeala capitală a sectorului energetic. Dacă nu reparăm greşeala din 2000 vorbim de o strategie fără sorţi de izbândă“, a menţionat Ionel Ilie, preşedintele directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Ionel Ilie a mai spus că CE Oltenia are propria strategie, aceea de a supraviețui până în 2030.  „Consider că strategia adevărată o va face piaţa. Nu ar trebui să mai stăm cu mâna întinsă după ajutoare. Ar trebui să ne descurcăm prin forţe proprii şi să demonstrăm că avem locul nostru în piaţă. Noi sperăm să încheiem anul undeva pe zero. Am avut o perioadă foarte grea, dar şansele de supravieţuire sunt reale. Am evitat insolvenţa. Complexul  Energetic Oltenia are propria strategie de supravieţuire, nu de dezvoltare, până în 2030. Am încercat să facem tot efortul posibil pentru rentabilizare şi eficientizare. Am fost 19.000 când ne-am înfiinţat, acum mai suntem 14.400. Nu este uşor să disponibilizezi oameni“, a mai spus Ionel Ilie.

Vizualizări: 3,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: