Anul şcolar, deschis de Ponta la CNET

Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu a fost liceul ales anul acesta de premierul Victor Ponta pentru a deschide oficial noul an şcolar. Şeful Guvernului a optat pentru respectiva unitate de învăţământ întrucât aceasta a fost singura din judeţ care a avut o promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat.

Prezenţa premierului a marcat şi o premieră pentru şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ion Işfan, care se poate lăuda că este singurul şef de Inspectorat din ţară care l-a avut de patru ori la rând pe şeful Guvernului la deschiderea anul şcolar, fără să mai punem la socoteală şi posibila prezenţă de anul viitor. Işfan a fost alături de Ponta la festivitatea de la CNET, la sosirea la liceu premierul fiind primit cu pâine şi sare. Şeful Guvernului a avut un discurs destul de necondimentat faţă de alţi ani, el limitându-se la a le transmite elevilor să înveţe carte, românilor să îi privească pe refugiaţii sirieni cu simpatie şi omenie, iar dascălilor că va avea grijă de salariile lor.

Tuturor premierul le-a povestit însă cum fiica sa i-a spus duminică seara că nu ar avea poftă să meargă a doua zi la şcoală şi că ar prefera să mai doarmă puţin. Ponta a menţionat însă că i-a spus fiicei sale că trebuie să meargă la şcoală şi să înveţe carte pentru că, altfel, nici la gunoieri nu va putea lucra pentru că şi acolo trebuie să ştie să folosească tehnologia de pe maşinile salubrităţii. „Aseară, fiica mea mi-a zis dacă poate să nu meargă azi la şcoală că-i e puţin lene. I-am spus că  poate să nu meargă la şcoală deloc, dar că nu o să facă nimic în viaţă şi mi-a spus că «Ba da, dacă nu o să fac şcoală o să fiu gunoier». I-am spus că «În ziua de azi, cu tehnologia, nici măcar gunoier nu poţi să ajungi, dacă nu ştii să foloseşti ceea ce înseamnă, în anul 2015, tehnologie, ştiinţă şi cercetare»“, a declarat Ponta. 

Anul trecut premierul a fost prezent la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, unde a promis fonduri pentru reabilitarea clădirii, bani care nu au ajuns însă nici până în prezent. Ieri Ponta a menţionat că la CNTV vor ajunge, cel mai probabil până la sfârşitul anului, circa 3 milioane de euro, bani care sunt în bugetul Ministerului Educaţiei. Alocarea lor spre CNTV se face însă cu greutate din cauza „procedurilor”, cei care repartizează sumele dorind să se acopere mai întâi de hârtii şi studii de fezabilitate pentru a se asigura că, mai târziu, nu vor trebui să dea explicaţii în faţa organelor de control.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: