ANUNȚ DE PRESĂ

Sesiune de informare și comunicare privind activitatea desfășurată până la 30.06.2015 de către GAL „PARÂNG”, dedicată populației din teritoriul acestuia.

            Grupul de Acţiune Locală “PARÂNG”, cu sediul în comuna Polovragi, nr. 293A, judeţul GORJ, anunţă informarea publicului interesat, cu privire la activităţile asociaţiei şi a stadiului implementării PDL GAL „PARÂNG”, la finele semestrului I 2015, după încheierea sesiunilor de primire proiecte.

            Pe parcursul perioadei de implementare, începând de la semnarea contractului de finanțare și până în prezent, au fost lansate două sesiuni de primire a proiectelor în cadrul măsurilor 111 (Formare profesională, informare și difuzare de cunoștințe), 313 (Încurajarea activităților turistice) și 421 (Implementarea proiectelor de cooperare), trei sesiuni în cadrul măsurilor  121 (modernizarea exploatațiilor agricole) și 322 (Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale)  și câte cinci sesiuni în cadrul măsurilor 112 (Instalarea tinerilor fermieri) și 312 (Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi).

            Ca urmare a sesiunilor lansate, au fost depuse la GAL „PARÂNG” un număr de 63 (șaizeci și trei) proiecte pe toate măsurile cuprinse în Planul de Dezvoltare Locală. În urma procedurilor de evaluare și selectare desfășurate la GAL, au fost întocmite Rapoartele de selecție și ulterior au fost depuse la OJFIR Gorj un număr de 59(cincizeci și nouă) dintre acestea, pentru a fi evaluate. Din cele 59(cincizeci și nouă) de proiecte intrate în evaluare la AFIR, 7(șapte) au fost retrase de către solicitanți, 42 (patruzeci și două) au fost declarate eligibile, iar 10(zece) au fost declarate neeligibile. Din cele 42(patruzeci și două) proiecte declarate eligibile de către AFIR, până la data de 30.06.2015 au fost încheiate și semnate contracte de finanțare pentru un număr de 40(patruzeci) proiecte, cu o valoare publică nerambursabilă de 2.462.438 euro, reprezentând 96,57% din totalul fondurilor publice nerambursabile disponibile alocate GAL „PARÂNG”. Suma totală plătită de AFIR beneficiarilor cu care a încheiat contracte de finanțare, pentru proiectele depuse la GAL „Parâng” în baza strategiei de dezvoltare locale, este de 1.216.004 euro.

            În prezent nu mai este deschisă sesiune pentru primire de proiecte pe nicio măsură, urmând ca în perioada următoare să fie depus raportul final de activitate și ultima cerere de plată pentru justificarea avansului.    

Pentru mai multe relații și informații, de luni și până vineri între orele 08.00 – 16.00, vă așteptăm la sediul situat în Comuna Polovragi, unde Grupul de Acţiune Locală “PARÂNG” va desfăşura pentru publicul interesat, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, o activitate de informare, animare şi comunicare cu privire la activitatea desfășurată până în prezent sau puteţi apela numerele de telefon: 0785256051, 0763497345, persoană de contact: Epure Gheorghe – preşedinte asociaţie, e-mail: [email protected].

Teritoriul de activitate al Grupului de Acţiune Locală “PARÂNG” este format din comunele Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti - Ciocadia, Bumbeşti - Piţic, Crasna, Polovragi, Scoarţa, oraşul Novaci din Judeţul Gorj şi comuna Alunu din Judeţul Vâlcea. Numele grupului este legat de localizarea tuturor celor 8 comune şi a oraşului situate în imediata vecinătate a masivului muntos „PARÂNGUL MARE”. Asociaţia este un parteneriat public-privat şi numără 27 de membrii, reprezentaţi din 18 firme private, asociaţii, întreprinderi unice şi 9 primării şi consilii locale.

Departament Comunicare – Promovare // Grup de Acţiune Locală (GAL) “PARÂNG”

Tel: 0785256051, 0763497345;

E-mail: [email protected]

Site: www.galparang.ro

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: