Anunţ pentru persoanele care au cumpărat titluri de stat

Persoanele care au cumpărat titluri de stat destinate populaţiei vor putea să le răscumpere înaintea termenului de scadenţă şi să le vândă altor persoane, conform deciziei pregătite de Ministerul Finanţelor. Titlurile de stat cumpărate în iulie direct de populaţie, prin programul Tezaur, nu pot fi în prezent răscumpărate înainte de scadenţă şi sunt netransferabile. Cei care vor răscumpăra titlurile înainte de termen vor pierde, însă, dobânda primită până la acel moment de la stat.

„În urma analizei rezultatelor primei emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei care a fost vândută prin intermediul Trezoreriei şi oficiilor poştale ale Poştei Române, a rezultat necesitatea flexibilizării caracteristicilor acestor titluri de stat, astfel încât să poată fi acordată posibilitatea persoanelor fizice să răscumpere titlurile de stat deţinute şi/sau să transfere dreptul de proprietate asupra acestor titluri către un alt investitor persoană fizică, înainte de scadenţa acestora, pentru toate emisiunile de titluri de stat destinate populaţiei efectuate în cadrul programului Tezaur. Cheltuielile aferente, cum ar fi cele cu dobânzile deja plătite de Ministerul Finanţelor Publice până la data răscumpărării anticipate, se vor deduce din valoarea nominală răscumpărată”, potrivit Ministerului Finanţelor, citat de profit.ro.

Românii au investit în luna iulie peste 786 de milioane de lei în cadrul Programului Tezaur, ediţia „Centenar”. Aceste titluri nu pot fi, în prezent, răscumpărate înainte de scadenţa de 5 ani, sunt netransferabile şi nu se tranzacţionează. Titlurile de stat au valoare de 1 leu, dobândă de 5%, scadenţă la cinci ani şi sunt destinate exclusiv populaţiei. (A.A.)

Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: