Vrea circuit de drift la Târgu Jiu. „Să nu se irite, nu vreau să-i iau locul!”

Primarul Marcel Romanescu, în conflict cu fratele viceprimarului Adrian Tudor! În timp ce Cristi Tudor propune realizarea unui circuit pentru sporturile cu motor, edilul îi transmite să se ocupe de drumuri. Declaraţiile vin după ce primarul Romanescu a anunţat că vor fi suplimentate echipajele de poliţişti astfel încât să fie descurajaţi tinerii care merg cu viteză prea mare.

Cristi Tudor, angajat al Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a motivat propunerea. Susţine că sunt mulţi împătimiţi ai sporturilor cu motor şi ar putea să se bucure de un traseu special amenajat pentru ei. „Vineri noaptea se strâng în parcarea de la Rovinari, se uită la maşini, îşi prezintă maşinile. Săptămâna trecută, au fost aproape o mie de oameni acolo. Sunt tineri care au serviciu, nu sunt copii de bani gata, dar sunt pasionaţi de motoare. Cred că nu era cazul să folosim această tragedie să apărem la televizor. Să nu uităm că a fost pe insuliţă un eveniment tragic. Nimeni nu a luat nicio măsură. Este nevoie de un loc sigur unde aceşti tineri să-şi consume adrenalina pe care o au. Trebuie să facem ceva pentru ei, nu să ne facem că nu-i vedem, apoi când se întâmplă ceva, să punem poliţia pe urmele lor. Sunt circuite securizate unde nu se poate întâmpla absolut nimic grav, la Prejmer, Arad, Timişoara. Singurul lucru este să-şi strâmbe aripile la maşină. De ce în alte părţi se poate şi la noi nu se poate?”, s-a întrebat Tudor.

El a venit şi cu idei. În apropiere de municipiul Târgu Jiu ar putea fi găsită locaţia potrivită pentru astfel de evenimente ce ar aduce şi bani în vistieria municipalităţii. „Un astfel de circuit undeva lângă Târgu Jiu ar aduce foarte mulţi bani pentru că se pot organiza etape. Avem etapă naţională de drift la Rovinari. Vin câteva sute de persoane. Decât droguri şi alcool, mai bine cauciucuri arse”, a fost mesajul lui Tudor.

„Să-şi vadă de drumuri!”

În replică, primarul Marcel Romanescu pune totul sub semnul politicii. Transmite că nu vrea capital electoral cu anunţul făcut împreună cu poliţiştii, acela că oraşul şi localităţile învecinate vor fi pline de radare după tragedia în care au murit doi tineri, în Băleşti. „Pe domnul Cristi Tudor, eu îl ştiu ca şi candidat din partea UDMR. E normal, după ALDE, PSD şi UDMR să aibă un punct de vedere. Poate să comenteze ce doreşte. Pe mine mă interesează siguranţa cetăţeanului din Târgu Jiu. Discut acest lucru de câteva săptămâni. Nu am aşteptat să se întâmple acele evenimente de la Băleşti ca să discut cu şefii IPJ Gorj această situaţie”, a fost reacţia primarului Romanescu.

Primarul i-a transmis lui Cristi Tudor să-l lase să-şi facă datoria la primărie: „Eu nu vorbesc de capital electoral. Eu vorbesc despre siguranţa cetăţeanului. E o problemă pe care am discutat-o cu IPJ Gorj de mult timp. Domnul Tudor să se ocupe în primul rând de problemele care sunt la drumurile naţionale. Eu ştiu ce am de făcut la Primăria Târgu Jiu. Îi mulţumesc pentru sfaturi, dar cunosc foarte bine situaţia de la Târgu Jiu şi problemele din acest municipiu. Eu nu discut niciodată despre ceea ce face dânsul cu domnul Ion Tudor, la Drumurile Naţionale. Să-i lăsăm pe fiecare să-şi facă datoria!”.

De partea cealaltă, Cristi Tudor l-a anunţat pe primar că nu vrea să-i dea lecţii, ci sfaturi. „Se ştie de ani de zile de liniuţe făcute în apropiere de Târgu Jiu sau pe insuliţă. Trebuie să se ia o măsură pentru aceşti tineri. Oricând, sunt disponibil să mă întâlnesc cu el şi cu prietenii mei care participă la astfel de curse în mod organizat. Nu îi dau eu lecţii domnului primar. Îi dau doar un sfat. Nu vreau să-i iau locul! Să nu se irite!”, a fost mesajul lui Cristi Tudor.

Vizualizări: 3,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: