Anunță proteste la Tismana, legate de facturile la apă

Nemulţumire în rândul cetăţenilor din Tismana, județul Gorj, care au primit primele facturi de la Aparegio în urma citirii apometrelor. Localnicii au sesizat neregulile autorităţilor locale, care au cerut conducerii Aparegio remedierea deficienţelor. Edilul din Tismana îi îndemnă pe cetăţeni să achite facturile numai după ce problemele sunt rezolvate. Consilierul local Ion Popescu, anunțat recent candidat la primărie din partea PMP, amenință cu proteste.

În urma acțiunii Aparegio de citire a apometrelor și de emitere a primelor facturi de consum, cetăţenii din Tismana au semnalat primarului o serie de nereguli. "Perioada de facturare nu este ulterioara datei de predare-primire a sistemului de apă de la fostul concesionar S.C. Stânjenelul S.R.L. , indexul apometrelor nu a fost citit cu precizie la toți consumatorii și s-au făcut estimări, nu s-au solicitat chitanțele cu ultima plată de la S.C. Stânjenelul S.R.L. Au existat uneori consumuri estimate până în primăvara anului 2020, vorbim de plăţi în avans iar peste aceste estimări s-au suprapus estimările Aparegio rezultând uneori 30 mc în avans de plătit sau care trebuie plătiți din nou de oameni.", a precizat primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

Localnicii au primit facturi mai mari decât consumul, susțin autoritățile. "Am solicitat conducerii Aparegio remedierea acestor deficiențe. Directorul general al societății a fost prezent vineri în Tismana. În toate cazurile în care s-au emis facturi neconforme, Centrul de Exploatare și Distribuție Tismana va remedia situațiile reclamate. Cetăţenii pot semnala problemele cu care se confruntată și numai după aceea plătesc facturile. Niciun cetățean care a contestat factura nu va fi debranșat de la rețea, chiar dacă s-a depășit perioada de plată", a spus primarul Marian Slivilescu.

În schimb, consilierul local Ion Popescu amenință cu proteste. “Vom organiza un protest - miting împotriva abuzurilor la care cetățenii sunt supuși, respectiv creștere taxe și impozite an de an, creștere preț gunoi menajer, preț dublu la furnizarea apei și multe altele care au devenit insuportabile si își pun amprenta asupra calității vieții a cetățenilor localității Tismana", a scris Popescu pe pagina de socializare.

Vizualizări: 3,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: