Directorul Transgaz şi un oficial al guvernului, la Hurezani

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, însoţit de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a fost joi în comuna gorjeană Hurezani. Aceştia au venit într-o vizită de lucru pentru a vedea în teren stadiul lucrărilor la conducta de gaze BRUA, dar mai ales la staţia de comprimare a gazelor din Hurezani. Deplasarea la Hurezani au făcut-o cu elicopterul Guvernului, iar în zonă s-au plimbat cu maşini de teren.

Conducta de gaze BRUA - Bulgaria-România-Ungaria-Austria va fi gata la sfârşitul acestui an, deşi iniţial lucrările trebuiau finalizate în decembrie 2019.

Directorul Transgaz și secretarul general al guvernului au verificat în Gorj dacă lucrările sunt în grafic şi au anunţat autorităţile locale din Hurezani că cel mai probabil în luna mai va fi inaugurată staţia de comprimare a gazelor din satul Busuioci. "Au venit să vadă care este stadiul de execuţie al lucrărilor, în special de la staţia de comprimare a gazelor, care este a treia din România, aici, la Busuioci. Au verificat şi stadiul de execuţie a conductelor. A fost o vizită de lucru. Au trecut şi pe la primărie şi am purtat discuţii în acest sens şi mi-au spus că în mai vor să facă inaugurarea staţiei. Probabil vor fi şi ceva angajări, dar ţinând cont de faptul că staţia este modernă se va căuta personal super calificat", a precizat Gheorghe Cârstea, primarul din Hurezani.

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, precum şi secretarul general Antonel Tănase s-au arătat mulţumiţi de stadiul lucrărilor la cea mai modernă şi importantă investiţie strategică a României şi dau asigurări că aici vor lucra tineri profesionişti din zonă.

Se pare că la inaugurarea staţiei de comprimare a gazelor, care va avea loc în luna mai în satul Busuioci, va ajunge preşedintele României, Klaus Iohannis, primul ministru, oficiali din Consiliul Europei, reprezentanţii din Bulgaria, Ungaria şi Austria, precum şi autorităţile locale şi judeţene.

Vizualizări: 1,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: