Grădinițe improvizate în două școli

O grădiniţă nouă va fi construită în centrul comunei Stejari şi cel mai probabil va fi dată în folosinţă la finele anului 2020. În acest moment, singura unitate din localitate nu mai poate fi folosită din cauza condiţiilor precare. Preşcolarii au fost împărţiţi la două şcoli din comună, unde au fost improvizate spaţii speciale pentru cei mici.

Problema aceasta este de aproximativ trei ani, timp în care autorităţile locale din Stejari au căutat soluţii pentru ca micuții să poată frecventa o formă de învăţământ. "Vreau să vă spun că în Stejari există grădiniţă, dar nu mai putea fi folosită din cauza condiţiilor care nu erau unele tocmai bune. De aceea am decis să transferăm o parte din copii, adică o grupă, într-o cameră a şcolii din centru şi am mai făcut o grupă la şcoala din Piscoiu. Nu este o soluţie tocmai bună şi de durată, dar nu am avut altă variantă. Cert e că în grădiniţa aceea nu mai puteau merge", a precizat primarul din Stejari, Robert Păiuşi.

Autorităţile locale din Stejari au reuşit să obţină fonduri pentru construirea unei noi grădiniţe chiar în centrul comunei. Cel mai probabil lucrările încep în luna martie. "Grădiniţa este construită de la zero, iar valoarea totală a investiţiei este de 250.000 de euro. Am primit finanţare prin AFIR şi prima parte din bani am primit-o, iar în primăvară demarăm lucrările. Va fi chiar lângă şcoală, pe un singur etaj, şi va avea patru săli, o cancelarie, o cameră pentru centrală şi una pentru depozitare. Va fi mobiliată şi utilată cu tot ce trebuie", a mai spus Robert Păiuşi.

Dacă nu vor fi probleme cu finanţarea, cel mai probabil noua grădiniţă va fi deschisă la sfârşitul acestui an.

Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: