Centru psihologic pentru bătrâni şi copii cu dizabilităţi

Căminul cultural de comuna gorjeană Bâlteni, vechi de peste 50 de ani, a intrat în reabilitare cu bani europeni. Autorităţile locale au obţinut finanţare prin AFIR, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 100.000 de euro. Destinația clădirii va fi extinsă.

Căminul cultural a fost construit în anul 1960 şi acolo a funcţionat pentru prima dată primăria din Bâlteni. A fost folosit o perioadă ca instituţie culturală, iar apoi a fost transformat în şcoală. "Este vorba de o clădire foarte veche, care nu mai putea fi folosită. A fost primărie, cămin cultural şi apoi a fost transformată în şcoală pentru elevii din Moi. Din cauză că numărul elevilor s-a redus, am fost nevoiţi să închidem şcoala. De atunci căminul a stat închis. Am obţinut finanţare prin AFIR de 100.000 de euro", a precizat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

În primăvara aceasta lucrările la căminul cultural ar trebui să fie gata şi atunci autorităţile locale stabilesc ce utilitate îi vor da. "Acum să vedem şi ce o să facem acolo, pentru că sunt multe spaţii. În primul rând va funcţiona ca şi cămin cultural pentru activităţile culturale şi artistice din Bâlteni şi, pentru că avem spaţiu suficient, o să facem aici un centru psihologic pentru bătrânii şi copiii cu dizabilităţi din Bâlteni. Cel puţin la asta m-am gândit deocamdată. putem face mai multe lucruri", a mai spus Vasile Vlăduleanu.

Vizualizări: 1,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: