Anunţul ministrului Transporturilor privind drumul expres Târgu Jiu – Craiova

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat asigurări, la Târgu Jiu, că drumul expres până la Craiova a intrat deja în linie dreaptă. Sunt în lucru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Întrebat dacă se va găsi finanţare şi pentru execuţia propriu-zisă a acestei şosele, ministrul a spus: „Să nu aveţi niciun fel de dubiu!”

„Este studiu de fezabilitate în elaborare. Se merge bine. Cred că recepţia este la anul, în primăvară. Finanţarea execuţiei, atâta timp cât este în Masterplanul de transport al României şi atâta timp cât devine matur, se va face. N-am ezitări în a finanţa proiecte mature. Să nu aveţi niciun fel de dubiu. La fel de importantă esteşi bucata de la Filiaşi spre Severin, Caransebeş, Lugoj”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Nu este vorba doar de studiul de fezabilitate, ci şi de proiectul tehnic. Este foarte uşor de obţinut finanţarea. Avizele sunt în lucru. Sperăm ca, la anul, să găsim şi bugetul necesar pentru execuţia propriu-zisă”, a adăugat şi deputatul Mihai Weber.

Imediat după ce vor fi gata documentaţiile, va fi scos la licitație contractul  pentru construcția efectivă a Drumului Expres Craiova-Târgu Jiu, care va avea o lungime de aproximativ 110 km. Drumul va fi construit de la zero. 

Vizualizări: 5,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: