Apă cu porția: Am luat de la o vecină că nu aveam de băut

Canicula din ultima perioadă își pune amprenta asupra populației, în special în mediul rural. Într-o localitate din Gorj, pe conducte este mai mult aer decât apă, iar cetățenii nu par foarte încântați de acest lucru.

Temperaturile ridicate îi lasă pe mulți oameni cu ochii-n soare la propriu. Apa pe conducte este din ce în ce mai puțină, fiind insuficientă pentru uzul casnic. În Scoarța, o localitate din Gorj, cetățenii se uită lung la robinetele din curte, așteptând ca o dată la 2 zile să aibă apă.

Societatea care administrează rețeaua de apă și canal din Gorj transmite faptul că a fost nevoită să restricționeze apa. Oamenii spun că le este greu, fiind nevoiți să care de la fântânile din localitate.

”Noi avem fântâna în curte. Vin și vecinii să  mai ia. Au și animale. Este greu, dar ce să facem? (...) Nu este bine. Trebuie să te speli într-un vas, la animale le dăm din butoaie. Noi bem din sticle pe care le cumpărăm. Asta este. Am și oprit. Eu nu beau apă cumpărată (...) Eu aduc de la vecina mea că are apă de la fântână. De la pompă dacă este o zi și una nu, ba nu are presiunea și seara se ia devreme”, au spus câțiva localnici.

Cel mai greu le este atunci când vine vorba despre animale. ”Pe căldura asta este foarte greu să cărăm cu butoaiele de la baltă pentru păsări, pentru porci. Este foarte greu. Am luat de la fântâna unei vecine că nu avem de băut, de gătit, de spălat vase”, mai spun oamenii.  

Primarul din localitate are și câte sfaturi pentru localnici. ”Cetățenii care au apă o folosesc la udatul grădinilor. Eu îi înțeleg, dar fac apel și trebuie să înțeleagă toți și să fim oameni unii cu alții. Sunt cei din partea de jos care folosesc apa la udat, dar trebuie să înțeleagă că toți beneficiază de această apă măcar pentru uzul intern”, spune Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 7,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: