Se pregătesc pentru valul 4, dar speră să nu vină

Un singur caz de Covid în 24 de ore a fost în Gorj, iar la nivel național au fost raportate 84. Autoritățile estimează însă că în septembrie vom ajunge la 1.500 de cazuri pe zi, astfel că spitalele din Gorj au luat deja măsuri pentru așa-numitul val 4.

Spitalul din Târgu Cărbunești a fost mai bine de un an suport Covid și abia de câteva săptămâni și-a reluat activitatea normală. Managerul Constantin Târziu susține că a luat măsuri pentru viitorul val. “Sperăm să nu se întâmple, dar dacă se întâmplă suntem pregătiți”, a spus Târziu, precizând că au început procedurile de achiziție a echipamentelor de protecție și au fost suplimentate paturile la Terapie Intensivă.

“După cum anunță specialiștii, noua variantă de virus este mai infecțioasă, simptomatologia diferită, dar nu cred că ne va surprinde pe noi, cadrele medicale”, a spus Târziu la Radio Infinit.

Acesta regretă faptul că vaccinarea la sate a fost un eșec. În ultimele două săptămâni, au fost doar cinci infectări anunțate în Gorj, două la Motru și câte una la Căpreni, Novaci și Bălești.

Și managerul spitalului din Rovinari, Constantin Podaru, a spus că speră să se vaccineze cât mai mulți oameni, ca să fie cât mai mulți pacienți. “Am și colegi care nu vor să se vaccineze”, a spus Podaru la postul de radio.

Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: