Apa fierbinte sau cuburile de gheață, remedii pentru migrenă!

Poți să scapi rapid de migrene sau de dureri de cap intense cu ajutorul acestui remediu accesibil tuturor, apa. Un pahar de apă, câteva cuburi de gheață sau apa fierbinte te pot scăpa de durerea supărătoare de cap.

Specialiștii în domeniul medical au venit cu două soluții accesibile oricui se confruntă des cu migrene. Ai nevoie de un singur produs: apa, în diversele forme ale sale.

Dacă ai suferit vreodată de o migrenă, fără îndoială poți să recunoști instantaneu durerea pulsantă care parcă face presiune asupra capului. Multe persoane iau medicamente pentru a lupta cu această problemă, mai ales dacă vorbim despre o astfel de stare pe termen lung dar unele funcționează, altele nu.

Medicii au dezvăluit un remediu accesibil tuturor, care ajută la combaterea durerilor de cap persistente sau a migrenelor. Poonam Sachdev, pe numele său, a explicat că gheața poate să ajute la ameliorarea eficientă a presiunii resimțite de persoanele care se află în astfel de condiții medicale.

„Pune o pungă cu câteva cuburi de gheață de frunte, scalp sau gât pentru a ameliora durerea. Experții nu știu încă sigur cum se face că funcționează acest truc. Putem spune însă că reduce fluxul de sânge, iar acest detaliu este important”, a explicat medicul.

Poți folosi cuburile de gheață în diverse forme: un recipient special pentru apa înghețată sau câteva cuburi înfășurate într-un prosop curat. Și apa rece te poate ajuta în acest sens, a mai precizat medicul Poonam Sachdev, într-o intervenție pentru The Express.

Pentru migrene este bine să optezi și pentru a-ți înmuia picioarele în apă fierbinte, spune medicul Kunal Sood.

Apa fierbinte ajută la dilatarea vaselor de sânge din picioare, eliberând sânge din cap. Când sângele este îndepărtat din zonele în care sunt receptate migrenele, ar putea să aibă loc o reducere a simptomelor, respectiv a durerii de cap pe care o resimți, a explicat specialistul.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: