Perdea verde în jurul orașului Rovinari

Perdea verde în jurul orașului Rovinari. Este planul pe care îl au autoritățile și îl vor pune în aplicare din acest an. Toți arborii din centrul orașului vor fi replantați la marginea urbei și vor fi înlocuiți cu alții care să protejeze localnicii de praful de cărbune de la depozitul construit de Complexul Energetic Oltenia.

Primarul Robert Filip se declară optimist că noul depozit va fi gata și că vechiul depozit nu se va mai deschide și în acest an. Autoritățile vor planta mai mulți copaci pe toate străzile principale din oraș și la marginea acestuia pentru a împiedica praful de cărbune să ajungă la oameni. „Noi, în momentul de față, plantăm 600-700 de pomi pe străzile principale. Ce scoatem de acolo, plantăm în jurul orașului. Anul trecut, am plantat aproximativ 2000 de salcâmi, 1000 de tei. S-au prins în proporție de 80%”, a spus primarul orașului Rovinari, la Tele3.

Robert Filip este convins că lucrurile nu s-ar fi mișcat la noul depozit dacă nu ar fi fost protestul amplu pe care l-a organizat, anul trecut, în oraș. Sute de oameni au mărșăluit atunci din centrul orașului până la depozitul de cărbune pentru a atrage atenția că își doresc un oraș curat, iar depozitul îi îmbolnăvește. (M.M.)

Vizualizări: 1,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: