Apă pentru sătenii din Valea Motrului

Veşti bune pentru localnicii din satul Valea Motrului, comuna Văgiuleşti. Administraţia locală a obţinut finanţare din fonduri guvernamentale în vederea introducerii reţelelor de apă şi în acest an. Autorităţile locale speră ca în acest an să obţină bani şi pentru asfaltarea drumului care tranzitează localitatea.

Satul Valea Motrului a fost mereu afectat de alunecări de teren, iar drumul principal nu a văzut până acum asfaltul. Primăria Văgiuleşti a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II pentru introducerea reţelelor de apă şi în acest sat. Lucrările şi proiectul tehnic au fost scoase la licitaţie, iar săptămâna viitoare va fi desemnat şi câştigătorul. Greu nu va fi, asta pentru că o singură firmă s-a înscris. Autorităţile estimează că în vară va începe execuţia la extinderea sistemului de apă. „Am obţinut suma de 570 mii lei, fără TVA. Este o extindere de 3,6 km de alimentare cu apă pentru satul Valea Motrului. Prelungim reţelele de la Văgiuleşti. Cred că până la sfârşitul anului o să se încheie lucrarea cu totul. Sunt în jur de 160 de gospodării care vor beneficia de această investiţie. În vară, când a fost secetă, au fost foarte mulţi care nu au avut apă”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Autorităţile locale ştiu că localnicii şi-ar fi dorit mai mult să le fie amenajat drumul. Şoseaua nu a fost niciodată asfaltată şi nu de puţine ori nu au fost bani nici măcar pentru o pietruire.

Primarul crede că va primi fonduri anul acesta şi pentru asfaltarea drumului. „Din economiile care se vor face acum, după ce se finalizează toate licitaţiile pe banii care au fost alocaţi pe PNDL II, este posibil să intrăm şi noi cu modernizarea drumului. Rezervele care se fac la nivel judeţean se acordă tot nouă. Noi am rămas în lista de urgenţă. Sper ca până la sfârşitul anului să încheiem contractul de finanţare pentru drum. Pentru drum, valoarea este de vreo 3,2 milioane, pentru că sunt vreo 5,6 km de asfalt. Avem promisiuni că vom fi introduşi pe lista economiilor care se fac în urma licitaţiilor. S-a constatat că e necesar”, explicat primarul din Văgiuleşti.

Vizualizări: 2,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: