Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Are o specie de porumbel unică în România

Ionuţ Negrea din Târgu Jiu are vârsta de 32 de ani şi este pasionat de creşterea porumbeilor de mic copil. Acesta se ocupă de creşterea rasei Cauchois de culoare roz, unică în România.  „Cred că până acum mi-au trecut prin mână 40 de rase de porumbei.  În anul 2007, am fost la un târg de păsări din Braşov şi un călugăr avea această rasă. M-a captivat de la început pentru că are un desen mai special şi o culoare aparte. Am reuşit să achiziţionez de la părinte o pereche”, a spus Ionuţ Negrea pentru cult-ura.ro.

Ionuţ Negrea este campion naţional la rasa Cauchois. „Este o rază franceză creată în anul 1750 în sudul Franţei. Au fost crescuţi iniţial ca porumbel de carne. Masculul ajunge până la 700-800 de grame şi femela între 600 şi 560 de grame. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe varietăţi de culoare.  În prezent există 15 varietăţi de culoare”, a spus tânărul columbofil, precizând că o pereche de astfel de porumbei costă peste 500 de lei.

Tânărul gorjean este şi arbitru naţional, participând ca jurat la concursurile de profil din ţară. (A.A.)

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: