Aparat RMN la spitalul din Rovinari

La Spitalul orășenesc “Sfântul Ștefan” din Rovinari va funcționa începând de luni cel mai performant aparat de imagistică medicală prin rezonanță magnetică (RMN) din Oltenia, transmite primarul Robert Filip.

"Aparatul face parte dintr-un lot mai mare de echipamente medicale de ultimă generație în valoare de aproximativ 2 milioane de euro fără TVA, achiziționate de Primăria orașului Rovinari prin POR 2014-2020. Din păcate, deocamdată, serviciile nu sunt decontabile de către CAS și asta pentru că toate contractele între Casele de Asigurări de Sănătate și spitale sunt încheiate la început de an, iar spitalul din Rovinari nu avea în dotare acest RMN la momentul încheierii precedentului contract", a mai precizat primarul.


Există însă posibilitatea ca până la finalul anului să fie încheiate acte adiționale pentru suplimentarea fondurilor, condiții în care serviciile de imagistică medicală să fie decontabile integral.

"Între timp, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, la inițiativa mea, consilierii locali au adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care toate persoanele ale căror venituri/membru de familie se situează sub salariul minim brut pe economie, beneficiază de o reducere cu 50% a tarifelor pentru RMN și Computer Tomograf", este vestea bună dată de primar.

Programările pentru RMN se fac la cabinetul din incinta Compartimentului de Radiologie, luni și miercuri, între orele 09:00 - 11:00.

Lista investigațiilor efectuate la laboratorul RMN din cadrul Spitalului "Sf. Ștefan" Rovinari este următoarea:

- RMN CRANIO-CEREBRAL NATIV / SI CU SDC, RMN GAT NATIV / SI CU SDC;

- RMN COLOANA VERTEBRALA(CERVICALA,TORACALA, LOMBOSCRATA/SEGMENT) Nativ / SI CU SDC;

- RMN TRUNCHIURI SUPRAAORTICE NATIV SI CU SDC;

- RMN ABDOMENT NATIV SI CU SDC;

- RMN PELVIS NATIV SI CU SDC;

- RMN HIPOFIZA CU SDC;

- COLANGIO RMN;

- RMN UMĂR NATIV SI CU SDC;

- RMN SINUS NATIV;

- RMN EXTREMITATI.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: