Aplicarea cu proiecte la fondurile structurale

Aplicarea cu proiecte la fondurile structurale puse la dispoziţie de către

Comisia Europeana sub amprenta Reformării Instituţiilor Statului

Reformarea instituţiilor statului va duce la creşterea performantelor în toate domeniile de activitate. Prin reformarea acelor instituţii ale statului ce au un rol important in susţinerea şi consilierea celor ce doresc să aplice cu proiecte  pentru obţinere de finanţare nerambursabilă din fondurile  puse la dispoziţie de către Comisia Europeană, se poate ajunge la o reducere a birocraţiei şi o creştere a performantelor profesionale a celor ce trebuie sa se ocupe de evaluarea proiectelor, etc.

În aceasta perioada de recesiune economică, accesarea la scara naţională a acestor fonduri puse la dispoziţie de către Comisia Europeană, poate aduce României în mod direct crearea de noi locuri de muncă şi implicit susţinerea Bugetului Asigurărilor de Stat, şi indirect scoaterea  ei din Criza Economică Mondială. Pentru perioada 2007 – 2012, Comisia Europeana a repartizat Statului Roman un fond de dezvoltare in suma de 23 mld euro, din care pana in prezent a fost utilizat doar 16%.

Pentru o perioadă de cel puţin 30 ani de acum înainte, România va avea  nevoie de susţinere din partea Uniunii Europene cu fonduri pentru dezvoltare. Doar de noi depinde sa fim capabili sa le utilizam. Pentru atingerea acestui scop avem nevoie de oameni special pregătiţi, ce pot elabora proiecte fiabile şi bine susţinute, care să treacă de evaluările la care sunt supuse pana la avizarea de către CE. Astfel ca, este imperios necesar ca statul roman sa continue reformarea instituţiilor proprii pentru a venii in sprijinul întreprinzătorilor, element susţinut de însuşi seful statului.

Ec.Ioana  Dorin

Materialul a fost prezentat de domnul Dorin Ioana la „Conferinţa Ştiinţifică Internaţională Ecotrend 2009"

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: