Aplice LED baie: cum faci selecția de corpuri de iluminat pentru o zonă cu umiditate crescută?

Când vine vorba de un iluminat pentru baie, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Trebuie să fii atent la lumina dorită — îți dorești corpuri mai luminoase și pătrunzătoare sau mai degrabă îți dorești ca aplicele LED să proiecteze o lumina mai relaxantă și discretă?

O altă caracteristică importantă de care să ții cont atunci când ești în căutare de aplice LED este clasificarea IP, întrucât acest aspect determină dacă o aplica LED poate sau nu să reziste într-un mediu umed.

Mai mult decât problema umidității, va mai fi nevoie să acorzi o atenție deosebită și pentru temperatura de culoare. Îți dorești aplice si plafoniere care să ilumineze o sarcină precisă sau doar lumina ambientală? Pe Electric14.ro poți opta pentru surse de iluminat de perete sau pentru tavan cu lumina calda sau rece și o durata de viata mare, garantată de tehnologia LED.

Toate aceste lucruri pot fi copleșitoare la prima vedere, însă urmează să descoperi în cadrul acestui articol tot ce trebuie să știi despre gama de aplice LED baie. Vom face o trecere în revistă și asupra modului în care poți amenaja zona băii cu iluminat LED și produse potrivite.

Iluminat pentru baie cu aplice si plafoniere LED

Tipul corect al iluminatului nu numai că poate face un spațiu mai primitor, dar poate fi și o modalitate excelentă de a economisi costurile de energie. Din acest punct de vedere, selecția de aplice LED baie reprezintă o opțiune excelentă pentru iluminatul corect și eficient cu leduri.

Acestea sunt concepute pentru a oferi o distribuție uniformă a luminii și sunt, de asemenea, produse economice, eficiente din punct de vedere energetic. Aplicele LED nu produc căldură, ceea ce le face o opțiune mai sigură pentru utilizarea în băi și în prezența surselor care provoacă umiditate.

Alegerea iluminatului potrivit depinde în bună măsură de modalitatea în care îți dorești ca lumina să fie proiectată de acele produse LED pe care le alegi. Un corp de iluminat de tipul unei aplice LED baie poate urmări iluminarea de sarcină, iluminarea ambientală, accentele de lumină și lumina specifică pentru decorul și ansamblul general al băii.

Iluminarea de sarcină cu aplica LED

Nu este nimic mai supărător dimineața decât să încerci să te pregătești într-o baie slab luminată. De aceea, iluminatul de sarcină este printre cele mai populare stiluri de amenajare ale băilor.

Când alegi o aplica LED (pentru perete sau pentru tavan) cu scopul de iluminare de sarcină, trebuie să ai în vedere temperatura de culoare, adică faptul că va trebui să optezi pentru o lumină rece, care să contureze o imagine clară. O aplica LED strălucitoare, în apropierea oglinzii, te poate ajuta să vezi clar în timp ce te pregătești.

Aplice LED baie și iluminarea ambientală

Iluminatul ambiental acționează ca o lumină de umplere, ajutând la iluminarea întregului spațiu. LED-urile pot fi plasate de-a lungul perimetrului băii pentru a-i da o senzație mai mică și mai confortabilă.

Iluminatul ambiental cu aplice LED baie este folosit în mare parte pentru a crea o atmosferă caldă — fiind perfect dacă îți dorești să te bucuri de momente de relaxare și o cadă liniștitoare. De cele mai multe ori, o aplica LED montată pe perete devine ideală pentru iluminarea ambientală a spațiului unei băi.

Aplica LED și accentele de lumina pentru decorul băii tale

Proiectate pentru a evidenția un anumit obiect sau o anumită zonă a încăperii, iluminarea cu aplice LED baie în stil clasic de accent poate adăuga eleganta oricărui spațiu. Folosită în mod obișnuit pentru a evidenția anumite caracteristici estetice dintr-o cameră, te poți juca cu lumina caldă emisă de aplicele LED și în baia ta, oferind un accent acelor zone în care dispui de elemente stilistice. Deși nu este o necesitate, iluminatul de accent poate avea adesea un impact benefic într-un spațiu mic.

Amenajarea iluminatului LED pentru zona băii: unde poți plasa o aplica LED?

Iluminatul LED potrivit poate face toată diferența atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Când vine vorba de iluminarea băii, există câteva zone utile asupra cărora trebuie să te concentrezi, indiferent că alegi lumină caldă sau rece. 

Așa cum menționam și anterior, în prezența oglinzii vei avea nevoie de o iluminare de sarcină. Altfel spus, poți începe căutările online pe Electric14.ro pentru un bec LED potrivit pentru aplica LED pe care alegi să o plasezi în apropierea oglinzii pentru o iluminare precisă.

Când alegi corpuri pentru plafoniere, te poți orienta pentru un tip de iluminare ambientală sau de accent. Cauta chiar acum aplice LED baie și plafoniere pe Electric14.ro și vei descoperi o disponibilitate variată la produse și aparataj electric pentru amenajarea băii tale.

Dincolo de plafoniera, este important să adaugi lumina LED și pe perete, chiar în zonele cheie ale băii tale. În acest sens, poți alege aplice LED baie cu iluminare ambientală și chiar și de sarcină, în funcție de ceea ce îți dorești să obții în acea zonă.

Temperatura de culoare și evaluarea IP pentru aplice LED baie

Atunci când alegi aplice LED baie, este important să fii atent la temperatura de culoare, pentru a stabili tipul de iluminare pe care ți-l dorești în baia ta, însă și la gradul de protecție împotriva umidității și a apei, cât și împotriva prafului.

Gradul în care un dispozitiv electric este protejat împotriva pătrunderii unor elemente precum apa sau murdăria este notat cu indicele IP după care este corelat un numar a câte două cifre. Spre exemplu, o aplica LED IP54 este protejată împotriva prafului și a apei, în timp ce o altă aplica LED IP65 este complet etanșă la praf și poate rezista un grad însemnat de umiditate.

Comanda online aplice LED baie și alege-ți sursa potrivită de iluminat de pe Electric14.ro!

Pana să alegi o sursă de iluminat pentru baia ta, este bine să verifici rezistența la socuri, vibratii și să vezi dacă se va potrivi cu adevărat pentru instalația ta. Pe Electric14.ro ai o mulțime de produse electrice din care să alegi ce adaugi în coșul tău de cumpărături. Poți alege de la aplice LED baie și până la lustre, spoturi și alte tipuri de iluminat LED pentru interiorul și exteriorul casei tale.

AdSem.ro - Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, SEO

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: