Când e mai bine să exfoliezi pielea: înainte sau după epilat

Epilarea cu o lamă de ras poate fi o modalitate rapidă și convenabilă de a scăpa de excesul de păr pe corp. În plus, este relativ nedureroasă dar dezavantajul este că s-ar putea să te alegi cu tăieturi sau fir de păr crescute sub piele. 

Contactul dintre lama de ras, piele și părul de pe corp este ceea ce provoacă umflături și iritații, în special pentru pielea sensibilă. Lama poate provoca, de asemenea, coșuri sau dermatită și poate agrava acneea. O modalitate de a atenua aceste riscuri este exfolierea pielii înainte de epilare. Potrivit Healthline, exfolierea stimulează colagenul și poate ajuta la prevenirea porilor astupați, ceea ce înseamnă că vei minimiza riscul de apariție a coșurilor și a părului crescut sub piele după epilare.

Părul crescut sub piele apare atunci când firul în creștere se întâlnește cu un por blocat al pielii și se întoarce crescând spre interior. Aceste fire de păr formează apoi o umflătură în piele care poate provoca mâncărime sau durere și se poate infecta cu ușurință. Drept urmare, exfolierea regulată poate face toată diferența atunci când vine vorba de sănătatea pielii. Exfolierea desfundă porii și ajută la blocarea umidității, conform cercetărilor clinice publicate în Plastic and Reconstructive Surgery. Prin urmare, exfolierea înainte de epilatul cu lama e cea mai recomandată metodă. Dimpotrivă, exfolierea după epilat înseamnă că vei avea probabil mai multă iritație și roșeață.

Deoarece exfolierea este bună pentru piele specialiştii o recomandă de aproximativ două sau trei ori pe săptămână, precum și înainte de epilatul cu lama de ras.

  

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: