APM ia la bani mărunţi afacerea gunoaielor de la Alba Iulia

Autoritățile de mediu din Gorj au cerut clarificări firmei de salubritate Polaris în legătură cu deșeurile de la Alba Iulia care sunt aduse şi depozitate la Târgu Jiu. Agenţia pentru Protecţia Mediului a cerut societăţii care gestionează depozitul ecologic de la Târgu Jiu să nu mai aducă aici deșeuri mixte, ci să le sorteze la Alba Iulia, astfel încât materialele plastice, metalice și cele din sticlă să fie valorificate.

Societatea Polaris colectează deșeurile menajere de la Alba Iulia, iar de la începutul acestei luni le și aduce la groapa de gunoi de la Târgu Jiu. Polaris a notificat în acest sens Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, autorităţile de mediu cerând clarificări operatorului de salubritate. „Am spus în adresă că legislația nu permite deșeurile amestecate. Legislația spune că deșeurile trebuie colectate selectiv și, odată ce le colectezi selectiv, cele reciclabile trebuie să le valorifici și numai ce nu se mai poate valorifica, cu acelea se vine la depozitare. Am făcut referire și la faptul că atunci când depozitul a fost dimensionat, chiar dacă a fost făcută o investiție de către o firmă privată, s-a dimensionat ținând cont de cantitățile care pot fi generate la nivel de județ”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

„Nu e vorba de deşeuri mixte”

Conducerea Polaris spune că a răspuns la toate aceste clarificări cerute de APM Gorj. „Am răspuns la acea adresă. Deșeurile de la Alba Iulia vor fi depozitate timp de 5 luni. Nu este cazul să fie depășită capacitatea depozitului prin aducerea acestor gunoaie. Referitor la selectarea deșeurilor, noi am demonstrat că la nivel de Alba Iulia se face program de colectare selectivă, cu containere și pubele puse printre blocuri și în același timp sunt acolo peste 160 de agenți care se ocupă de partea de reciclare. Nu aducem aici, deci le valorificăm acolo. Am făcut precizarea că nu este vorba de deșeuri mixte”, a explicat Luis Popa, director în cadrul societății Polaris.

Vizualizări: 540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: