Primăria Târgu Jiu a mai pierdut o parcare

Încă o parcare din municipiul Târgu Jiu are un nou stăpân! Un târgujian a împrejmuit un teren care până acum era folosit drept parcare. Este vorba de Gheorghe Bușe, proprietarul clădirii în care funcționează Grădinița nr.15, de pe strada 11 Iunie, cu care Primăria Târgu Jiu nu a reușit să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește chiria pentru imobil și terenul aferent.

Suprafața pe care a îngrădit-o proprietarul este situată în spatele unității de învățământ și face parte chiar din parcela pentru care târgujianul nu s-a înțeles cu administrația locală. Curios este faptul că proprietarul a obținut de la primărie autorizația de împrejmuire a acestei suprafețe încă din luna aprilie 2015. Timp de doi ani, nu a ridicat gardul. Până acum! Conform șefei de la Urbanism din Primăria Târgu Jiu, Ermina Pasăre, autorizația este încă valabilă, pentru că, înainte de expirarea perioadei de valabilitate, de un an, proprietarul a mai solicitat o prelungire cu încă un an. Suprafața respectivă era folosită de locatarii din zonă pentru a-și parca mașinile, situaţia creând nemulțumiri în rândul lor. Parcarea chiar a fost amenajată de primărie, ultima dată în toamnă.

Vor să se mute

Contractul încheiat de primărie și proprietar, pentru închirierea clădirii în care îşi desfășoară activitatea grădinița de pe 11 Iunie, a expirat la data de 16 martie și noi discuții între cele două părți vor avea loc pe 3 aprilie. Secretarul Primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu, a explicat că pentru evacuarea grădiniței, așa cum a amenințat proprietarul, este nevoie de o hotărâre judecătorească. Pentru a nu mai fi puse într-o astfel de situaţie, autoritățile au în plan ca până la începerea anului școlar viitor să reabiliteze o fostă centrală termică din zona 1 Mai, pentru a-i muta pe preşcolari. Fiind o grădiniță cu program normal, nu va fi nevoie de cantină și spații pentru dormit pentru cei mici, spun reprezentanţii primăriei.  

Administrația locală din Târgu Jiu a pierdut și parcarea din zona Colegiului Național „Spiru Haret”. De circa două săptămâni, aceasta nu mai poate fi utilizată, după ce proprietarul de drept al terenului a interzis accesul autovehiculelor.  

Galerie foto



Vizualizări: 6,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: