Apple Watch 7 vs Apple Watch 6: ce se schimbă de la o generație la alta și la ce să ne așteptăm de la Apple Watch 8

Apple Watch 7 este cel mai recent smartwatch lansat de compania americană Apple, însă ne putem aștepta curând la un nou Apple Watch. Cu un ecran mai mare decât generațiile anterioare, dar puține modificări în funcții și urmărirea activității fizice și a sănătății utilizatorilor, Apple Watch 7 pare o alegere excelentă, însă trebuie comparat cu Apple Watch 6 pentru a vedea dacă merită cu adevărat investiția. De asemenea, pentru cei care mai pot răbda, zvonurile despre Apple Watch 8 sunt din ce în ce mai multe.

Design și ecran

După trei generații fără a se juca cu dimensiunile carcasei și construcția ceasului său inteligent, Apple a schimbat în sfârșit unele caracteristici fizice ale Watch Series 7. Acum dispozitivul are carcase de 41 mm sau 45 mm în loc de cele de 40 mm sau 44 mm ale lui Apple Watch 6. O altă noutate este prezența rezistenței la praf, cu certificare IP6X, care nu era prezentă la modelele anterioare. În caz contrar, aspectul general și designul sunt practic aceleași atât pe Apple Watch Series 7, cât și pe Apple Watch 6. Carcasa poate fi găsită în trei tipuri de materiale atât pentru ​Seria 7, cât și pentru Apple Watch 6: titan, oțel inoxidabil și aluminiu 100% reciclat.

Ecranul este principalul punct culminant dintre schimbarile de la Apple Watch 6 la seria 7. Display-ul a crescut cu 20%, datorită reducerii marginilor cu 40%, cu 1,7 mm din noul model față de 3 mm din cel precedent.

Performanță și caracteristici

Ca de obicei de-a lungul generațiilor, Apple Watch Series 7 are un procesor mai rapid decât predecesorul său. Noul S7 SiP are două nuclee pe 64 de biți și este cu până la 20% mai rapid decât cipul S5 din Apple Watch Series 5. Interesant, este același avantaj al Apple Watch 6 S6 SiP față de cipul predecesor. În rest, ambele au același cip de conexiune wireless și în bandă largă. Ambele rulează watchOS 8, care este disponibil ca o actualizare pentru Apple Watch Series 6. Printre noile caracteristici ale noii versiuni a sistemului de operare Apple Watch se numără reproiectarea aplicației Breathe, îmbunătățirea accesibilității și extinderea modului „Nu deranjați”.

Monitorizare fizică

Nu există prea multe noutăți în funcțiile de urmărire a fitnessului, fie că este vorba de sănătate sau de exerciții fizice. Ambele oferă electrocardiogramă (ECG) și monitorizează automat oxigenul din sânge, precum și urmărirea calității somnului. În activitățile fizice, Apple subliniază că Apple Watch Series 7 are acum o urmărire automată mai completă pentru bicicliști, detectând momentul în care începi să pedalezi. De acolo, pe lângă faptul că urmărește ritmul corpului tău cu opțiunea de a vocaliza date precum viteza și distanța, activează și o detectare a căderii optimizată pentru bicicletă.

Baterie și încărcare

Atât Apple Watch Series 7, cât și Apple Watch 6 au baterie care rezistă până la 18 ore de utilizare medie, conform propriei estimări Apple. Apple nu dezvăluie capacitatea de încărcare a fiecărui model, dar ne putem imagina că noua generație are o baterie ceva mai mare, întrucât menține estimarea de utilizare a predecesorului chiar și cu un ecran mai mare.

Apple Watch 8: la ce să ne așteptăm?

Mai sunt multe luni până la lansarea Apple Watch Series 8, dar auzim deja detalii despre dispozitivul Apple de ultimă generație. Se știe puțin despre designul Apple Watch Series 8 în acest moment, dar ar putea arăta similar cu Apple Watch Series 7, deoarece Apple tocmai a mărit dimensiunea ecranului cu modelele din seria 7 și Apple rămâne de obicei cu o dimensiune de ecran pentru câțiva ani. Ar putea veni cu 3 dimensiuni în loc de două, cea din urmă fiind mai mare decât cele de 41 și 45 mm. Ne-am putea aștepta la un design nou, cu margini plate, similar cu iPhone 13. De asemenea, se zvonește că Apple ar lucra la o versiune mai robustă, potrivită pentru sportivi, drumeți sau sporturi extreme.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: