Aproape 5 milioane de lei pentru funcţionarea spitalelor din Gorj

Unităţile spitaliceşti din Gorj vor primi aproape 5 milioane de lei, pentru a putea funcţiona până la finalul anului. Banii vor fi distribuiţi în baza indicatorilor şi a numărului de paturi contractabile pe fiecare spital în parte.

Până la sfârşitul acestei săptămâni se va stabili câţi bani primeşte fiecare spital în parte. „Aşa se întâmplă în fiecare an, se dau banii la contractare, dar pe toate domeniile nu sunt acoperitori până la sfârşitul anului şi urmează rectificări. A mai fost o suplimentare în septembrie. Banii pe care îi dăm acum o să fie decontaţi în ianuarie. Dacă nu ne dădeau banii aceştia, eram acoperiţi. Legislaţia prevede pentru luna decembrie, dacă nu sunt bani, să fie înregistraţi în ianuarie. Doar că atunci însemna să greveze din bugetul anului viitor. E mult mai bine că i-au dat acum”, a declarat Daniel Şurlea, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. 

Şefii spitalelor şi-au stabilit priorităţile. „Priorităţile noastre sunt să finalizăm exerciţiul financiar cu o execuţie bugetară de peste 95%, să nu înregistrăm plăţi restante şi nici arierate, dar şi să asigurăm salariile şi tichetele de masă plus medicamentele şi celelalte materialele şi condiţii de funcţionare cu stocuri până la 31 ianuarie 2018, până la aprobarea noului buget”, a explicat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Pentru farmacii a fost alocată suma de 2.874.000 lei, pentru medicamente gratuite şi compensate, iar pentru programele naţionale - 167.870 lei. De asemenea, la medicii specialişti care au contract cu CJAS Gorj vor merge 360.000 lei, iar 100.000 de lei vor fi dirijaţi către laboratoarele medicale.

Vizualizări: 1,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: