Ardei gras conservat pentru iarnă

Ardeiul gras poate fi conservat pentru iarnă după o metodă extrem de simplă. Este cea mai gustoasă și rapidă rețetă şi ingredientele necesare sunt cele clasice pentru murături şi conserve.

Ardeiul gras marinat pentru iarnă este un fel de salată incredibil de gustoasă și aromată. Pe lângă ardeiul gras mai aveţi nevoie de usturoi, pastă de tomate şi condimente pentru murături.

Ingrediente:

-2,5 kg de ardei gras curățat;

-1-2 ardei iuți;

-3-4 căței de usturoi;

-1 lingură de sare;

-1 lingură de zahăr sau după gust;

-1 lingură de boabe de coriandru măcinate sau 1 linguriță de coriandru măcinat;

-40 gr de pastă de tomate + 180 ml de apă + 30 ml de oțet 6% + ½ linguriță de sare;

-5 boabe de piper negru și/sau ienibahar – în fiecare borcan;

-1½ lingură de ulei – în fiecare borcan.

Mod de preparare:

Tăiați ardeiul gras sferturi pe lungime, apoi pai subțire. Adăugați sare, zahăr, coriandru, usturoi dat prin presă și ardei iute tăiat rondele. Amestecați bine, acoperiți vasul cu capac și lăsați ardeiul pentru 1-2 ore, cât să se marineze și să devină mai moale.

Umpleți borcanele curate cu ardei cât mai compact, deoarece, în timpul sterilizării, ardeiul se lasă și să nu fie mult spațiu liber în borcan.

Adăugați boabe de piper și ulei în fiecare borcan, apoi repartizați zeama din vasul cu ardei.

Amestecați pasta de tomate cu apă, oțet și sare, apoi turnați câte 60-70 ml de sos în fiecare borcan, să fie până sub umerii borcanelor.

Acoperiți borcanele cu capace, le așezați în cratița cu prosop la bază, turnați apă până sub umeri și le sterilizați timp de 28-30 de minute (3 borcane de 1l) după ce apa începe să fiarbă. Închideți borcanele ermetic și le întoarceți cu capacul în jos pe tocătorul de lemn. Înveliți-le cu ceva călduros și lăsați-le să se răcească complet. Conserva se păstrează chiar și la temperatura camerei.

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: