Gogoşari conservaţi în sos de roşii

Conservele de gogoşari în sos tomat sunt o variantă foarte gustoasă de a conserva gogoşarii pentru iarnă. Ingredientele sunt cele obişnuite pentru conserve dar busuiocul uscat dă o savoare aparte acestei reţete.

Pentru a prepara o porţie din această conservă de gogoşari aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 500 ml ulei, 800 ml pastă de roșii, 1 lingură sare de murături, 1/2 linguriță piper măcinat, 1/2 linguriță busuioc uscat, 3 foi de dafin.

Mod de preparare: Spălăm gogoșarii în apă rece, îi ștergem, apoi le îndepărtăm cotoarele, nervurile și semințele și îi tăiem în fâșii. Punem într-un vas, pe foc, oțetul împreună cu uleiul, pasta de roșii, zahărul și sarea. Adăugăm și condimentele și fierbem amestecul, până când zahărul și sarea se topesc. Scufundăm apoi gogoșarii în soluția fierbinte și îi lăsăm pe foc 6-7 minute, apoi îi transferăm cu o spumieră în alt vas.

Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii cu ulei și oțet.

Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară. Se pot servi ca atare, alături de fripturi şi garnituri.

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: