Arestări la bec !

De câteva săptămâni, DNA-ul ne-a obişnuit cu arestări din lumea bună a fotbalului românesc făcute  în direct la televizor şi la o oră de vârf. Să mai zică cineva că nu este eficient! Surprinzătoare nu sunt arestările  propriu zise şi cărora nici un protagonist nu s-a opus, ci decizia judecătorilor care, inamovibili cum sunt, au reuşit să-i lase la dospit în arestul poliţiei pe indivizi în ciuda numelui şi al renumelui lor!

Cazul Becali care a deschis şirul arestărilor de lux a cam pus lumea pe gânduri căci, de ce să nu recunoaştem, personajul devenise un fel de bufon naţional pe care televiziunile îl scoteau la înaintare de câte ori doreau să inventeze un subiect. Omul îşi câştigase simpatia unui anumit segment al populaţiei afişând când mina religiosului care se ceartă ca o ţaţă cu Patriarhia Română pentru o donaţie în bani retractată, când mina filantropului care face case săracilor şi mănâncă cu ei carne friptă în tigaie, când mina politicianului împovărat de soarta omenirii etc. Becali a prins aripi  şi a început să se lăfăie pe toate ecranele televiziunilor după ce  s-a văzut pe cai mari, adică pe Steaua. De atunci a început să-şi afişeze opulenţa, obrăznicia, nesimţirea, incultura şi dorinţele mesianice. Caii verzi pe pereţi, pe care-i visa cu ochii deschişi, au fost opriţi brusc din frâiele DNA de a căzut bietul Gigi din şa direct în beciul poliţiei.

Arestarea lui a fost prima lovitură dată cooperativei din fotbal căreia îi dădeau demult târcoale tot felul de procurori. Prea ajunseseră să întoarcă toţi euroii cu lopata ca să nu sfoiegească! Nici nu s-a răcit bine Becali în beciuri că, hop, altă lovitură! Conform tipicului, adică în prezenţa camerelor de filmat, Cornel Penescu,  patronul echipei de fotbal FC Argeş, a fost săltat şi dus la DNA Piteşti. Trebuia să se pună la punct amănuntele din învinuirea adusă, adică vreo câteva zeci de mii de euro date arbitrilor  pentru  a-şi vedea  echipa prima întâia! Arestarea  lui  Penescu l-a lăsat mut şi pe Mititelu de la Craiova, care de emoţii nu-şi mai aducea aminte dacă a jurat sau nu „Cornel” că n-a plătit arbitrii la meciul jucat cu Univesitatea Craiova! Nu credem că-şi mai aduce aminte Mititelu nici cum a intrat în posesia terenului pe care i l-a vândut fratelui Penescu şi pe care acesta şi-a construit un supermarket. Ei, viaţa e ciudată şi Craiova nu este aşa departe de Piteşti!  Doamne fereşte să se repare şoseaua până la Tg Jiu că  o să se streseze cameramanii luând cadre în direct din faţa arestului poliţiei.  Pentru că ultimele rămâneri în arest au fost judecate numai noaptea, umblă zvonul că judecătorii şi procurorii vor să ceară şi spor de orbecăială!

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: