Arme aduse din Franţa pentru braconierii din Padeş

O grupare infracţională organizată a fost destructurată de poliţiştii specialişti ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din I.G.P.R. şi procurori D.I.I.C.O.T.. Pentru probarea activităţii infracţionale au fost efectuate 31 de percheziţii domiciliare, în patru judeţe, multe dintre acestea la Padeş - Gorj.
Membrii grupării sunt suspectaţi de sustragerea din străinătate - din Franţa şi introducerea frauduloasă în România a mai multor arme letale (arme de vânătoare şi pistoale cu glonţ) fără respectarea prevederilor legale şi vânzarea sau împrumutarea acestora către cunoscuţi şi prieteni din zonele de domiciliu pentru folosirea la comiterea de infracţiuni (braconaj, cu violenţă etc.).
Concomitent cu efectuarea percheziţiilor domiciliare, au fost efectuate 10 controale la persoane fizice şi juridice, deţinători legali de arme, ce au vizat verificarea modului de păstrare şi asigurare a securităţii armelor deţinute.
În urma acţiunii au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 8 arme (5 arme tip WUM, o armă de vânătoare, 3 neletale cu gaze) şi 109 cartuşe deţinute ilegal.
De asemenea, poliţiştii au ridicat 20.480 de euro, 500 de grame de bijuterii din aur, 8 ceasuri şi 21 de monezi ce par a fi confecţionate din aur, ce par a fi confecţionate din aur şi argint, cu valoare istorică (ediţie 1870 şi 1924).
Au mai fost găsite şi ridicate 187 petarde, un detector de metale, 17 trofee cervide, 13 capcane metalice, 11 laţuri multifilare, 150 de grame de pulbere fără fum şi 20 de grame de pulbere neagră, precum şi 5,55 kg. carne de vânat, o arbaletă, 3 plase de pescuit (prostovol), o drujbă, un cuţit de vânătoare, o sabie, un binoclu şi 2 bastoane telescopic, precum şi 3 plasme TV, un laptop, 4 hard disck-uri externe, telefoane mobile, aparate foto, un DVD, un circular de mână, 3 bormaşini, un polizor manual şi cd-uri.
Totodată, în urma verificărilor efectuate la o asociaţie de vânătoare şi protecţie a mediului, au fost ridicate 56 autorizaţii de vânătoare, documente referitoare la asigurarea pazei fondurilor, precum şi licenţa de funcţionare.
De asemenea în baza mandatelor de aducere, au fost conduse la sediul Parchetului 13 persoane, în vederea continuării cercetărilor.
Trei dintre acestea au fost reţinute pentru 24 ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 8 din Legea nr. 39/2003 raportat la art. 323 alin.1 şi 2 Codul Penal art. 271 din Legea nr. 86/2006, art. 279 alin. 1 şi 3 Codul penal şi art. 42 alin 1 lit. a din Legea nr. 407/2006, cu aplicarea art. 33 şi 34 Codul penal.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: