Artişti gorjeni, la Festivalul Măştilor din Bulgaria

Ansamblul de datini şi obiceiuri „Roua” din Cloşani, coordonat de Carmen Felicia Sarcină, dar şi membri ai Ansamblului „Maria Lătăreţu”, dirijor Constantin Argint, vor participa, în perioada 23-25 februarie, la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Măştilor Kukerlandia-Yambol, Bulgaria. „Scopul festivalului este de a promova patrimoniul folcloric bulgar în ţară şi în străinătate, de a păstra şi îmbogăţi moştenirea spirituală bulgară. Festivalul face trecerea de la sezonul de iarnă la cel de primăvară, o perioadă în care totul pare realizabil şi perfect posibil”, a precizat Ana Maria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Devenit deja tradiţie a oraşului Yambol, festivalul adună la un loc unele dintre cele mai bune ansambluri de profil din Bulgaria, dar şi din străinătate. Formaţiile invitate vor prezenta cel mai frumos obicei de iarnă, dar şi cele mai spectaculoase costume specifice zonei din care provin.

Costumele acoperă cea mai mare parte a corpului şi includ măşti de lemn şi clopote mari ataşate la centură, şi sunt menite să sperie spiritele rele şi să le alunge de pe pământ.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: