Asfalt nou pe un important drum judeţean

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean Slivileşti-Turceni au demarat în forţă. Pe câţiva kilometri de drum a fost turnat primul strat de asfalt, iar în paralel, în alte zone, constructorii decopertează carosabilul. Proiectul se întinde pe doi ani, însă autorităţile judeţene sunt optimiste şi cred că mare parte din lucrări vor fi executate în 2018.

Investiţia privind reabilitarea DJ673 care traversează localităţile Slivileşti, Bolboşi, Borăscu, Turceni, până în drumul european E79, este finanţată din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Peste 32 milioane de lei a obţinut Consiliul Judeţean pentru modernizarea acestui tronson de 30 de kilometri de drum. Licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme, lider fiind Ydail Construct SRL. Contractul a fost semnat la finele lunii octombrie 2017. Deja a fost turnat un prim strat de asfalt pe 4 km, iar în momentul de faţă constructorii lucrează la decopertarea vechiului strat de asfalt pe raza localităţii Bolboşi.

„Cred că până în toamnă vor termina lucrările. După părerea mea, 80% din infrastructură o termină. Fiind mai mulţi executanţi, îşi împart lucrările. Unul face şanţurile, altul face accesul la proprietăţi, deci lucrează în acelaşi timp”, a explicat Cosmin Popescu, preşedinte Consiliului Judeţean Gorj.

Primarii localităţilor tranzitate de acest drum judeţean sunt mulţumiţi de investiţie. „De ani de zile se punea problema reabilitării drumului judeţean. S-a reabilitat până în zona Bălăceşti şi acum se continuă. Vin din Slivileşti şi ajung până la Turceni, dincolo de termocentrală. Odată ce drumul va fi reabilitat, cetăţenii vor circula în condiţii mai bune, iar dacă se reuşeşte să reabiliteze şi drumul de la Miculeşti la Motru, va fi o legătură mai frecventată şi o scurtătură spre oraşul Motru, şi de acolo mai departe, spre Severin”, a explicat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

PROIECT   

Proiectul prevede modernizarea a 30 km de drum, dar şi reabilitarea a 19 poduri, construirea a 3000 metri de trotuare, realizarea unei piste de biciclete pe 7000 de metri, 20 de staţii de transport public şi construirea de şanţuri şi căi de acces la proprietăţi. Termenul de execuţie a lucrării este de 24 de luni de la semnarea contractului.   

Galerie foto



Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: